Epidemija zauški u NHL ligi

Najjaču hokejašku ligu na svetu – NHL zahvatila je epidemija bolesti, a među onima koji su zaraženi je i Kanađanin Sidni Krozbi.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 16.12.2014.

17:28

Default images

Krozbi i Bo Benet gledali su sa klupe susret između svojim Pitsburg Pingvinsa i Tampa Bej Lajtninga, i to pošto im je virus dijagnostikovan preko vikenda.

Generalni menadžer Pingvinsa rekao je da je Krozbi prošao infektivnu fazu bolesti i da će uskoro moći da se vrati u tim.

Krozbi je, inače, 13. igrač u NHL koji je zaražen zauškama. Četvorica su bila iz Anhajm Daksa, petorica iz Minesote Vajld, dvojica iz Nju Džersi Devilsa i jedan iz Njujork Rendžersa.

Virus najviše pogađa decu, a karakterišu ga otečenost žlezdi i zamor. Prenosi se kapljično, kašljanjem, kijanjem i deljenjem tečnosti.

Imamo epidemije virusa koje se povremeno pojavljuju. U ovom slučaju pet timova je imalo igrače obolele od virusa zauški. Ali i ostali virusi, poput gripa, sa kojim stalno imamo dodir prenose se na isti način. Tako da nije prvi put da se neka epidemija dogodi. Ali, ja sam mislio da su zauške prošlost, ali evo, ponovo su se pojavile”, rekao je Džim Rateford, generalni menadžer Pingvinsa.

S obzirom na pojavu virusa za koji se mislilo da postoji adekvatna zaštita, liga je informisala sve njene članove o daljim postupcima za sprečavanje širenja zauški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: