Tjeri Anri postaje komentator

Legendarni napadač Arsenala Tjeri Anri objavio je da se povlači iz profesionalnog fudbala i da će postati televizijski komentator.

Izvor: SO

Utorak, 16.12.2014.

09:06

Default images

“Bilo je ovo neverovatno putovanje i želeo bih da se zahvalim svim navijačima i saigračima u Monaku, Juventusu, Arsenalu, Barseloni, Njujorku i naravno reprezentaciji Francuske, koja je učinila posebnom moju karijeru“, rekao je 37-godišnji Anri, koji je nedavno odlučio da napusti Njujork Red Bulse.

“Sada je vreme za drugačiju karijeru i sa zadovoljstvom kažem da se vraćam u Londonu i da ću raditi za Skaj Sports. Nadam se da ću sa vama deliti neka zapažanja i iskustva koja sam stekao“, dodao je Francuz.

Anri je profesionalnu karijeru počeo u Monaku i kratko je nosio dres Juventusa pre nego što je u avgustu 1999. godine prešao u Arsenal.

Izrastao je u ikonu ’Tobdžija’, u čijem dresu je dao više od 200 golova i osvojio je dve Premijer lige i tri FA kupa.

Potom je nastupao za Barselonu, sa kojom je između ostalog osvojio Primeru, Ligu šampiona i Kup Kralja, a poslednjih pet sezona proveo je u Njujorku, uz kratku pozajmicu u Arsenalu.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice i postigao 51 gol.

Nedavno je Anri dao intervju Blizardu, koji je obavezno štivo za sve koji vole fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: