Marjanoviću "Jovan Mikić Spartak"

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović dobitnik je nagrade "Jovan Mikić Spartak" u kategoriji sportski radnik godine 2014.

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

00:43

Default images

Ovo sportsko priznanje Sportski savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dodeljuje jednom godišnje onima koji su dali najviše sportu i postigli najviše sportske rezultate.

Nagrada "Jovan Mikić Spartak" nosi ime slavnog sportiste, a dodeljuje se od 1968. godine u devet kategorija za one koji su ostvarili najviše sportske rezultate, radili na afirmaciji i značaju sporta na teritoriji Vojvodina.

Na mestu predsednika Upravnog odbora RSS, Velimir Marjanović nalazi se od 2006. godine do danas.

U tom periodu osvojena je zlatna medalja na Mediteranskim igrama 2013. godine, rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine, a ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013, dok je muška seniorska reprezentacija učestvovala i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Svetska rukometna federacija izabrala je Marjanovića za predsednika Arbitražne komisije IHF, najviše sudske instance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: