Ukradeni svi trofeji Red Bula!

Svi trofeji koje su vozači Red Bula osvojili u poslednjih deset sezona ukradeni su iz fabrike u Milton Kinzu, potvrdio je austrijski tim.

Izvor: JT

Subota, 06.12.2014.

12:30

Default images

Prema izveštaju policije, šestorica maskiranih muškaraca uletela su kolima kroz staklena vrata fabrike, u velike vreće strpali preko 60 trofeja i brzo nestali sa mesta zločina.

Po rečima šefa ekipe Red Bula Kristijana Hornera, većina trofeja su bili replike, pošto su vozačima pripali originali, ali to nikako ne umanjuje ozbiljnost incidenta.

Ulaz u fabriku koja se nalazi u Nortemptonu u subotu ujutro je izgledao kao da ga je raznela bomba, a jedan od čelnika Red Bula Helmut Marko bio je šokiran krađom.

Srećom, nikoga nije bilo na recepciji. Obezbeđenje je u tom trenutku bilo u drugom delu zgrade. Sumnjamo da će ta banda sada istopiti te trofeje. Cena srebra je veoma visoka, a ti trofeji ne mogu nigde da se prodaju, previše su unikatni i upadljivi da bi im to pošlo za rukom“, istakao je Marko.

Samo nekoliko dana pre pljačke, Sebastijan Fetel se oprostio od Red Bula, pre prelaska u Ferari, i baš je pozirao ispred vitrine u kojoj su smešteni svi trofeji koje je osvojio austrijski tim od 2005. godine.

Očigledno je da nas je pogodila ova ozbiljna pljačka, u kojoj su počinioci automobilima uleteli kroz naša ulazna vrata i ukrali više od 60 trofeja, za koje su nam bile potrebne godine vrednog rada da bismo ih osvojili. Pretrpeli smo veliku štetu i ovo je posebno uznemirilo naše obezbeđenje koje je u tim trenucima bilo u fabrici. Počinioci su uzeli predmete koji ne samo da im ne pripadaju, već predstavljaju vredan rad velikog broja ljudi. Kada se i izuzme način na koji se sve desilo, nije nam jasno zašto bi neko ukrao ove trofeje. Za tim oni su od velike vrednosti, ali ovako vrede veoma malo, a pored toga većina su replike“, istakao je Horner.

Horner je takođe istakao i da će se u timu postarati da fabrika bude manje dostupna u budućnosti, iako će time najviše biti pogođeni ljubitelji Formule 1 koji putuju u Milton Kinz da bi videli trofeje i bolide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: