Priština se zahvalila Ciboni

Šampion ABA lige zagrebačka Cibona igrala je u sredu prijateljsku utakmicu u Prištini sa lokalnim klubom Sigalom.

Izvor: AK

Sreda, 26.11.2014.

17:45

Default images

Dvostruki evropski šampion je ostvario ubedljivu pobedu 101:81, ali je u domaćem timu blistao Dardan Beriša sa 32 poena.

Dvorana Mladih i spota u Prištini je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a dominirao je transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo "Hvala ti Cibona". Direktor kosovskog kluba Florijan Miftari je najavio da će dva kluba potpisati i memorandum o saradnji.

Saradnja dva kluba će, prema rečima Miftarija, omogućiti razmenjivanje iskustava i odlazak mladih kosovskih talenata u najbolje škole Cibone. On smatra da će to pomoći Prištini da vidi šta je čeka kada bude primljena u Svetsku košarkašku federaciju (FIBA) i druge evropske klupske lige, pored Balkanske lige u kojoj igra drugu godinu za redom.

Miftari je na pitanje o stavu Srbije koja dolazak Cibone u Prištinu smatra provokacijom rekao da će Srbija morati pre ili kasnije da se pomiri sa realnošću.

"Nama je, kad smo bili deca, idol bio pokojni Dražen Petrović, a sada dolazi njegov brat kao predsednik kluba, Aco Petrović. Za Prištinu je čast što će biti domaćin ekipi kao što je Cibona", rekao je Miftari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: