Morgenštern: Povukao se zbog straha

Austrijski ski skakač Tomas Morgenštern priznao je da je odlučio da završi karijeru zbog straha posle teškog udesa koji je imao na Kulmu.

Izvor: JT

Sreda, 26.11.2014.

14:08

Default images

Morgenštern je objavio povlačenje krajem septembra, u 28. godini, i tako stavio tačku na karijeru jednog od najboljih ski skakača svih vremena.

Od pada tokom letova na Kulmu, posle kojeg je Morgenštern ostao da leži nepomično bez svesti na snegu, mnogi su spekulisali o njegovom povlačenju, ali se on vratio i čak takmičio na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Ne možete da prevaziđete strah, on ne može tek tako da stane. Ne možete da kažete da ćete biti naustrašivi sledećeg jutra. Zato što će taj osećaj biti tu svakog puta, a vi morate da se suočite sa tim. Zašto ne bih bio uplašen? Svi oni koji to ne shvataju i ne veruju mi, mogu da dođu u moju kuću, uzmu moje skije i kombinezon i pokušaju. Tek onda mogu da mi kažu kakav je to osećaj“, rekao je Morgenštern.

Morgenštern je takođe istakao svoje mišljenje o svom padu i koliko je on uticao na sam sport.

To je velika tabu tema u svetu ski skokovima, tako da niko ne priča o tome“, istakao je Morgenštern. Legendarni austrijski skakač je o strahu posle pada pričao i u intervjuu za B92 u aprilu ove godine.

Više o karijeri Tomaša Morgenšterna možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: