"Barselona odbila Kurtou i Varana"

Bivši skaut Barselone Bojan Krkić senior otkrio je da je katalonski klub odbio šansu da dovede Tiba Kurtou i Rafaela Varana.

Izvor: JT

Sreda, 26.11.2014.

12:55

Default images

Krkić, bivši fudbaler i otac igrača Stouka, bio je skaut Barselone do 2011. godine i u intervjuu za jedan španski radio rekao je da su Kurtoa i Varan mogli da završe na „Kamp Nou“, pre nego što su postali zvezde.

Imali smo šansu da dovedemo Kurtou iz Belgije tokom moje poslednje godine u klubu. Sa 19 godina već se ustalio kao prvi golman Genka i jedan od njegovih agenata je moj prijatelj, bivši saigrač iz Jugoslavije, koji je imao lepo mišljenje o njemu. Gledali smo mnogo njegovih snimaka, svima sam stavio do znanja da sam zaista impresioniran, ali ništa nije urađeno po tom pitanju“, rekao je Krkić.

Po njegovim rečima, Kurtoa, koji trenutno brani boje Čelsija, bio je zainteresovan da pređe u Barselonu.

On je želeo da dođe u Barselonu, bio je čak voljan da potpiše ugovor i igra za drugi tim Barselone ili ode na pozajmicu. Pregovarali smo o obeštećenju od tri miliona evra, jer je tada bio relativno nepoznat, i to je bila sjajna cena. Međutim, mesec dana kasnije, prešao je u Čelsi. Verovatno se njegov fajl zagubio u Zubizaretinoj kancelariji“, istakao je Krkić

Katalonski klub je takođe želeo da dovede sadašnjeg fudbalera Reala Varana, kada je kao tinejdžer igrao za Lans.

Svideo mi se Varan, rekao sam svima da bi trebalo da ga držimo na oku i da ga dovedemo. Pisao sam o njemu u svom izveštaju i skaut je otišao da ga gleda na utakmici između Lansa i Monaka, ali njegovo mišljenje nije bilo pozitivno kao moje i to je bilo to“, naglasio je Krkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: