Riberi: Tužan sam zbog Milaneza

Zvezda Bajerna iz Minhena Frank Riberi rekao je da ga čini tužnim činjenica da Inter i Milan nisu u stanju da se takmiče sa najboljim klubovima Evrope.

Izvor:

Utorak, 25.11.2014.

20:02

Default images

Milanski timovi osvojili su ukupno deset titula Lige šampiona, MIlanisti poslednju 2007. godine, a Interisti 2010 – pobedivši upravo Bavarce u finalu.

Ipak, poslednjih sezona obe ekipe se muče da uopšte izbore primat u Seriji A, a kamoli u eliti. Milan u tekućoj sezoni ni ne igra evropsko takmičenje, dok je Inter učesnik Lige Evrope.

Koliko Kalčo poslednjih pola decenije, ako ne i duže, zaostaje za ostatkom Evrope najbolje možda i oslikava pobeda Rome u grupnoj fazi Lige šampiona, kada su Bavarci sa nadrealnih 7:1 naterali Olimpiko da zanemi.

"Ranije je Kalčo bio najatraktivnija liga. Svi su jedva čekali mečeve Serije A. Ali, sada je drugačije, je se istorijski klubovi kao što su Milan i Inter u poteškoćama i problemima. Sada su Juve i Roma ti koji važe za jače timove", rekao je Riberi, "Tužno je videti Milaneze u takoj situaciji, u sredini tabele, daleko od Evrope. To je jako tužno za navijače, za samu ligu, ali i istorijat tih timova".

Francuz se osvrnuo i na nedavni meč protiv 'Vučice'.

"Što se našeg dvomeča s Romo tiče, reći ću da su dobra ekipa, ali smo mi ipak jači. Mi imamo dosta internacionalaca u svojim redovima, kao i veliko iskustvo igranja u Ligi šampiona. Takođe, postigli smo gol iz gotovo svakog šuta, što se ne dešava svakog puta", zaključio je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: