Nikolić: Prilika za uživanje

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da njegov mladi tim ima još jednu priliku za dokazivanjem protiv Totenhema.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

11:30

Default images

Crno-beli gostuju u četvrtak na Vajt Hart Lejnu u petom kolu Lige Evrope, a Nikolić je poručio da ne putuju sa belom zastavom u London.

"Veliko je zadovoljstvo igrati u kolevci fudbala, ambijent na stadionu će sigurno motivisati fudbalere i to je nova prilika za novo dokazivanje protiv jednog od najboljih klubova Premijer lige", rekao je Nikolić.

Trener crno-belih očekuje sličan meč kao u prvom duelu u Beogradu, gde je Totenhem igrao u kombinovanom sastavu, a rezultat bio 0:0.

"Protivnik ima kvalitetan tim, ali su posle meča u Beograda ušli u probleme i sada polako podižu formu. Oni su najverovatnije obezbedili plasman u drugu rundu i očekujem da će igrati slično kao u Humskoj. Ko god da bude igrao, biće to veoma jak sastav. Biće ovo još jedna prilika za uživanje i mislim da neće nedostajati tenzije", rekao je Nikolić.

 

foto: StarSport
Prvi meč su obeležili navijači Partizana koji su na južnoj tribini razvili uvredljiv transparent, aludirajući na to što londonski klub ima veliki broj navijača među Jevrejima.

"To je bila neoprezna parola, ali mi nismo antisemiti, naša istorija nas ne vodi u tom pravcu i očekuje da sve protekne u dobrom tonu", poručio je Nikolić.

Nikolić je istakao da je zadovoljan dosadašnjim učinkom tima, ali da ne smatra da je napravljen veliki uspeh, jer još ima dosta da se igra, posebno u nacionalnom kupu i prvenstvu.

"Mali ljudi se zadovoljavaju malim ciljevima, jesenju titulu još nismo osvojili, ali smo blizu. Ipak ona znači samo na moralnom planu, jer se za nju ne dobija pehar i ne ide se u Ligu šampiona. Imamo prava da budemo delimično zadovoljni, posebno jer imamo dobre rezultate u kontinuitetu i igrači sa ponosom nose dres Partizana", rekao je Nikolić.
foto: StarSport
On je dodao da je ekipa iznad aktuelne klupske situacije, ali i stanja u kome se nalazi srpski fudbal.

"Tim je prevazišao probleme, najveće zasluge za to idu na račun fudbalera, ali ne želim da ih hvalim i pravim od njih heroje. Imamo dobru atmosferu, koja ne može lako da se poremeti", rekao je Nikolić.

Partizan je poslednji u grupi C sa samo jednim osvojenim bodom, Totenhem i Bešiktaš su na deobi prvog mesta sa osam bodova, dok Asteras ima četiri.

Utakmica 5. kola Lige Evrope Totenhem – Partizan igra se u četvrtak od 21.05 na stadionu Vajt Hart Lejn u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: