LŠ: Siti za spas, Mesi juri rekord

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona, a derbi dana igra se u Mančesteru gde Siti dočekuje Bajern.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

08:58

Default images

U drugom meču grupe E sastaju se CSKA i Roma. U grupi F – Pari Sen Žermen dočekuje Ajaks, dok Barselona gostuje APOEL-u.

U grupi G Šalke i Čelsi igraju "Gasprom" derbi, a Maribor gostuje Sportingu. U grupi H, Šahtjor dočekuje Atletik Bilbao, dok Porto igra u Borisovu. Mečevi u Rusiji i Belorusiji igraju se od 18, a ostali od 20 časova i 45 minuta.

U grupi E Bajern će u poslednja dva kola da bude statista jer je obezbedio osminu finala. Roma i CSKA su izjednačeni sa po četiri boda, dok samo dva ima Siti pa mora da pobedi šampiona Nemačke na svom terenu.

U grupi F će u centru pažnje biti isključivo Lionel Mesi koji će prvim sledećim golom postati najbolji strelac u istoriji Lige šampiona. Argentinac ima šansu da na Kipru prestigne Raula Gonsalesa i tako u manje od tri dana obori dva velika rekorda. APOEL i Ajaks traže bodove za plasman u Ligu Evrope.

U grupi G Čelsi bi pobedom potvrdio osminu finala, a tome se nadaju i u Lisabonu. Sporting ima jedan, a Maribor dva boda manje od Šalkea, pa će sve biti poznato tek u poslednjem kolu.

U grupi H Porto će u Borisovu igrati za prvo mesto u grupi, dok je Šahtjoru dovoljan bod protiv Bilbaa da se pridruži Portugalcima u drugoj fazi takmičenja. Baksijci verovatno žele da ostanu u Evropi, pa moraju da slave, jer zaostaju za Belorusima.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E
18:00 CSKA Moskva – Roma
20:45 Mančester Siti – Bajern Minhen

Grupa F:
20:45 APOEL Nikozija – Barselona
20:45 Pari Sen Žermen – Ajaks

Grupa G:
20:45 Šalke 04 – Čelsi
20:45 Sporting Lisabon – Maribor

Grupa H:
18:00 BATE Borisov – Porto
20:45 Šahtjor Donjeck – Atletik Bilbao

Grupa E

Fudbaleri Mančester sitija imaju samo dva boda iz četiri utakmice, pa moraju da pobede Bajerna iz Minhena, u petom kolu LŠ.

Trener Manuel Pelegrini rekao je da Mančester Siti mora da se plasira u osminu finala i da će u poslednje dve utakmice pokušati to da ostvari.

"Moj pritisak da se plasiramo u osminu finala je važniji možda i od pritiska vlasnika kluba. Naravno, mislim da moramo da odemo u drugu fazu. Nekada ne ostvarite zacrtane ciljeve... Ali, imamo još dve utakmice i videćemo šta će se dogoditi", rekao je Pelegrini.

Fudbaler engleske ekipe Samir Nasri rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u predstojećim utakmicama.

"Imamo sreće što smo i dalje u igri za plasman u osminu finala, pošto dve utakmice pre kraja imamo samo dva boda. U normalnim situacijama već bismo ispali. Sada je naša šansa, moramo da je iskoristimo", rekao je Nasri.

Fudbaler Sitija Džejms Milner optimista je po pitanju plasmana u drugu fazu.

"Imamo dve utakmice - pobedimo obe i prošli smo dalje. Možemo to da uradimo", rekao je Milner.

U drugoj utakmici u Grupi E fudbaleri Rome igraju u Moskvi protiv CSKA. Ekipi Rudija Garseje je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda i da Siti ne pobedi Bajern.

Roma i CSKA imaju po četiri boda na drugom i trećem mestu, ali je italijanski tim u boljoj situaciji zbog boljeg medjusobnog duela. Roma u utakmicu ulazi pobedom protiv Atlante od 2:1, a CSKA posle niza od dva poraza, a u subotu je izgubio od Krasnodara 2:1.

Grupa F

Fudbaleri Barselone igraju u Nikoziji protiv Apoela, a njen fudbaler Lionel Mesi pokušaće tokom utakmice da postigne novi rekord Lige šampiona po broju postignutih golova.

On je 5. novembra protiv Ajaksa bio strelac i sa 71 golom izjednačio se sa legendarnim Raulom i svaki sledeći pogodak biće novi rekord najelitnijeg evropskog takmičenja.

Mesi je pre tri dana postigao het-trik protiv Sevilje, u pobedi od 5:1 i postao najbolji strelac španske lige sa 253 gola. Iza njega ostao je Telmo Zara sa dva gola manje, što je bio rekord iz 1955. godine.

Barselona je u prošlom kolu obezbedila plasman u osminu finala, nalazi se na drugom mestu sa devet bodova, a Apoel je poslednji sa bodom i bori se za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Ligu Evrope. Neizvestan je nastup Andresa Inijeste i Žeremija Matjea.

U drugoj utakmici u Grupi F Pari Sen Žeremen na svom terenu igrati protiv Ajaksa. Pariski tim je prvi na tabeli sa 10 bodova i već je obezbedio plasman u drugu fazu, a Ajaks je treći sa dva boda i pokušaće da ostane u igri za učešće u Ligi Evropa.

Pari Sen Žermen u duel ulazi nizom od 20 utakmica bez poraza, a Ajaks će pokušati da ostvari prvu pobedu u grupi.

"Moramo da nastavimo sa dobrim radom. Moramo da budemo treći u grupi, a mi smo u maloj prednosti jer je Pari Sen Žermen već u osmini finala", rekao je fudbaler Ajaksa Anvar El Gazi.

Grupa G:

Fudbaleri Čelsija u Gelzenkirhenu igraju protiv Šalkea u "Gasprom" derbiju, utakmicu petog kola Grupe G u Ligi šampiona. Engleski tim je prvi na tabeli sa osam bodova, a Šalke je drugi sa tri boda manje.

Čelsiju je potrebna pobeda za plasman u osminu finala, ali dovoljan mu je i bod, ako u drugoj utakmici u grupi Sporting iz Lisabona ne pobedi Maribor. Takođe, "plavcima" bi odgovarao i bod sa dva i više golova, bez obzira na rezultat drugog meča.

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će biti "veoma iznerviran" ako se njegova ekipa je plasira u osminu finala Lige šampiona.

"Moramo da osvojimo dovoljno bodova u preostale dve utakmice kako bismo otišli u osminu finala. Ako izgubimo oba meča igraćemo na proleće u Ligi Evropa. Ovaj tim želi da bude veoma dobar i zbog toga želimo da igramo protiv najboljih u najboljem takmičenju. Bio bih veoma iznerviran ako bismo igrali u Ligi Evropa", rekao je Murinjo.

Šalke predvodi bivši trener i fudbaler Čelsija Roberto Di Mateo. On je 1996. godine iz Lacija prešao u Čelsi, odigrao 175 utakmica i postigao 26 golova, a 2011. godine postao je pomoćni trener u stručnom štabu Andrea Vilasa-Boaša.

Kada je Portugalac otpušten, u martu 2012. godine, on je preuzeo prvi tim i osvojio Ligu šampiona i FA Kupa, ali je otpušten u novembru.

Di Mateo nije radio dve godine, a prošlog meseca preuzeo je Šalke. Nemački tim pobedio je u četiri od sedam utakmica koliko je Di Mateo na čelu ekipe.

"Ovo je utakmica Šalkea i Celsija, a ne moja i Di Mateova", rekao je Murinjo.

U drugoj utakmici u Grupi G fudbaleri Sportinga u Lisabonu igraju protiv Maribora. Obe ekipe moraju da pobede kako bi ostale u trci za plasman u osminu finala. Sporting na trećem mestu ima četiri boda, a slovenački tim na poslednjem mestu tri.

Grupa H:

Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka igraju protiv Atletik Bilbaa u Lavovu i potreban im je bod kako bi se plasirali u osminu finala Lige šampiona.

Šahtjor je drugi na tabeli sa osam bodova, pa mu je potreban i bod za prolaz, a Atletik je poslednji sa jednim bodom. Prvi u grupi je Porto, koji je sa 10 bodova već obezbedio plasman u osminu finala, a treći je Bate Borisov sa tri boda.

Napadač ukrajinskog tima Bernard rekao je da bi gol na samom početku utakmice mnogo značio Šahtjoru.

"Za nas bi bilo dobro kada bismo postigli gol na početku. Ako bismo to uspeli, utakmica bi postala lakša, a mi bismo dobili dodatno samopouzdanje", rekao je Bernard.

U drugoj utakmici u Grupi H fudbaleri Bate Borisova od 18 časova na svom terenu igraju protiv Porta.

Beloruski tim je do sada primio 19 golova i blizu je novog rekorda Lige šampiona, samo su Dinamo Zagreb u sezoni 2011/2012 i Nordsjeland (2012/2013) primili više - 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: