Otvoren 'Trofej Beograda' u šahu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je danas da je održavanje šahovskog turnira "Trofej Beograda 2014" pravi način da se promoviše šah.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

23:43

Default images

On je izrazio uverenje da će se broj igrača povećavati i da će turnir naredne godine biti još bolji.

Tu sportsku manifestaciju, koju je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu organizovao Šahovski savez Beograda, Mladenović je svečano otvorio u hotelu "Balašević" u Rakovici.

"Trofej Beograda je šahovski turnir sa velikom tradicijom. Bilo je takmičenja koja su ušla u anale šahovskih turnira u svetu, a možemo da se pohvalimo da su nosili naziv Trofej Beogada. Zaista je velika čast i zadovoljstvo pozdraviti naše kolege iz inostranstva, jer ovaj turnir ima medjunarodni karakter i time je njegov značaj veći"“, rekao je Mladenović.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić takodje je pozdravio takmičare.

"Čast mi je što se turnir ovakvog ranga održava u Rakovici. Želim vam puno uspeha i dobre rezultate"“, rekao je Kocić i dodao da je uveren da će se Trofej Beograda i narednih godina održavati u Rakovici.

Na „Trofeju Beograda 2014“ učestvuje oko 300 takmičara svih kategorija, dok samo iz Srbije nastupa 50 klubova.

Osim domaćina, učestvuju takmičari iz Grčke, Italije, Turske, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Austrije, Ruske Federacije, Moldavije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije.

Šahovski turnir će trajati do 2. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: