Ferari ponovo promenio šefa ekipe

Šef ekipe Ferarija Marko Matijači napustio je italijanski tim posle samo osam meseci i na tom mestu će ga zameniti Mauricio Arivabene.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.11.2014.

13:46

Default images

Samo nekoliko sati pošto je Matijači izjavio da je potpuno fokusiran na to da italijanska ekipa krene napred sa svojim planom za sledeću godinu, stiglo je saopštenje iz Maranela u kojem se ističe da je smenjen.

Arivabene, koji vrlo dobro upoznat sa radom Ferarija kroz rad za sponzora italijanskog tima kompaniju Filip Moris, odmah je stupio na funkciju, na koju ga je postavio novi prvi čovek Ferarija Serđo Markijone.

Odlučili smo da imenujemo Mauricija Arivabenea zato što nam je u istorijskom trenutku za Skuderiju i Formulu 1 potrebna osoba koja ne razume samo Ferari, već i potrebe ovog sporta. Mauricio ima jedinstveno znanje, blisko je upoznat sa Skuderijom već godina, kao član Komisije Formule 1 i upoznat je sa izazovima koji su pred nama. On je bio stalan izvor inovativnih ideja koje su fokusirane na preporod Formule 1“, rekao je Markijone.
Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Spekulacije da bi Matijači mogao da napusti Ferari pojavile su se tokom Velike nagrade Abu Dabija, pošto italijanski tim nije potvrdio da li će biti u timu na startu naredne sezone.

Ferari je ove sezone prvi put od 1993. godine ostao bez ijedne pobede u šampionatu, a sezonu je završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu.

Sezona je bila frustrirajuća i teška, ali uvek gledam pozitivnu stranu. Mnogo smo naučili, a ja sam zadovoljan što sam ja imao svog udela u tome. Naš cilj je da kreiramo efektnu organizaciju koja će proizvesti konkuretan bolid“, rekao je Matijači pred trku u Abu Dabiju, na kojoj su Fernando Alonso i Kimi Raikonen zauzeli deveto, odnosno deseto mesto.

Alonso je u Abu Dabiju odvozao poslednju trku za Ferari, pošto će ga u timu naredne sezone zameniti Sebastijan Fetel, dok Raikonen ostaje u italijanskoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: