Otkrivene maskote za Rio 2016.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine otkrio je izgled maskota za najveću planetarnu sportsku smotru.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.11.2014.

11:13

Default images

U saopštenju se ističe da maskote predstavljaju floru i faunu Brazila, tačnije više životinja i biljaka iz Brazila, a ne neku pojedinačno. Žuta je izabrana za Olimpijske igre, a plavo-zelena za Paraolimpijske igre.

Zvanično predstavljanje maskota usledilo je posle zanimljivih aktivnosti u Riju i pojavljivanja maskota prethodnih Igara širom tog grada.

Maskote za Rio 2016. godine predstavljaju raznolikost naše kulture i naših ljudi. Predstavljaju našu sreću, naš način života. Obe su magična bića sa moćima i prirodno se povezuju sa mlađima, koje želimo da uključimo u ovaj događaj“, istakla je Bet Lula, brend direktor Rija 2016.

Na zvaničnom sajtu Igara mogu da se pronađu zanimljive priče o maskotama, koje uključuju i njihove moći, zanimanja, odakle potiču i njihove ciljeve. Maskota za Paraolimpijske igre je magično biće, stvoreno fuzijom svih biljaka u brazilskim šumama, koje je rođeno eksplozijom sreće kada smo saznali da Igre dolaze u Rio 2. oktobra 2009. godine“, stoji na sajtu i dodaje se da je maskota za Olimpijske igre predstavlja mešavinu svih brazilskih životinja.

Nijedna od dve maskote trenutno nema ime, ali je organizovano glasanje, u kojem će svi oni koji žele moći da izaberu jedno od tri ponuđena imena. Za maskotu Olimpijskih igara ponuđena su imena Oba, Eba i Tiba Tuke, a za Paraolimpijske igre Eskvindim, Vinicijus i Tom. Glasanje je moguće do 14. decembra na zvaničnom sajtu Igara.

Olimpijske igre u Riju su na programu od 5. do 21. avgusta 2016. godine, dok će Paraolimpijske igre trajati od 7. do 18. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: