Hamilton: Biću još bolji u 2015.

Novi šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da ga druga titula neće usporiti, već da će sledeće godine biti još bolji na stazi.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:15

Default images

Vozač Mercedesa je u nedelju trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija postao dvostruki šampion, a sledećeg jutra otkrio je da je sebi dozvolio samo jedno slavljeničko piće sa porodicom, pre nego što se pridružio timu na proslavi kraja sjajne sezone.

Popio sam samo jedno piće prošle večeri i ono mi je bilo više nego dovoljno“, rekao je Hamilton.

Hamilton je istakao da još nije svestan svega što se desilo, ali da je već svoje misli usmerio ka narednoj sezoni.

Prirodno, biće ostvarenje sna ako budem u novu sezonu ušao još jači. To će mi biti cilj. Imam apsolutnu veru u tim, da ćemo biti odlični sledeće godine. 2009. godine, kada sam prethodni put branio titulu, bolid je bio mnogo drugačiji, njegova aerodinamika je bila promenjena, ali će sledeće godine bolid biti sličan kao ove. Verujem da radom sa Petronasom možemo da postignemo napredak i motora i bolida. Znam da pravimo pozitivne korake u tom pravcu, radujem se radu u fabrici i na svemu što mogu da unapredim“, naglasio je Hamilton.

Dvostruki svetski šampion je već svestan u čemu mora da napreduje, a to su sigurno i kvalifikacije, pošto ga je timski kolega Niko Rozberg pobedio 12 puta na 19 trka. Iako je prezadovoljan svojim trkama, što je jasno posle 11 trijumfa, Britanac naglašava da bi mu bolji posao subotom olakšao život dan kasnije.

Ova godina je pokazala da je dan trke najbitniji. Ali, definitivno je trka dvostruko teža kada u kvalifikacijama niste ispred svog timskog kolege u identičnom bolidu. Kada pogledate nekoliko godina unazad, bilo je priča da ’Luisu pneumatici ne mogu da traju zbog njegovog agresivnog stila’. Međutim, tokom ovogodišnjih trka mislim da sam dokazao da koristim manje goriva, da mogu da čuvam gume isto kao i svako drugi, kao i da pretičem i na najbolji način koristim svoje veštine. I to je najbolji osećaj na svetu. Naravno, moraću da poradim na kvalifikacijama, ali se ne brinem. Niko je odradio odličan posao, posebno po pitanju kvalifikacija, ali ću raditi na detaljima kako bih napredovao“, istakao je vozač Mercedesa.

Naredni šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: