Augsburg srušio Štutgart u gostima

Fudbaleri Augsburga i Hamburgera ostvarili su pobede u poslednjim utakmicama 12. kola nemačke Bundeslige.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

19:59

Default images

Augsburg je savladao Štutgart u gostima sa 1:0, dok je Hamburger kod kuće slavio protiv Verdera sa 2:0.

Na duelu na Mercedes Benc areni Augsburg je do trijumfa došao u 72. minutu sa penala, a strelac je bio Verheg.

U domaćem sastavu svih 90 minuta odigrao je Filip Kostić, dok je na drugoj strani poslednjih 30 minuta na terenu proveo Nikola Đurđić.

Srpski centarfor je u igru ušao sa klupe u 60. minutu i ubrzo zatim je naterao golmana domaće ekipe na izvanrednu odbranu, da bi nekoliko minuta kasnije učestvovao u kontranapadu posle kojeg je dosuđen penal za Augsburg, kada je Verheg rešio pitanje pobednika.

Đurđić je odigrao bez greške, jer je za pola sata dobio devet duela i uspešno je razigrao svoje igrače 15 puta, uz samo jedno neprecizno dodavanje.

Domaćin je meč završio sa desetoricom nakon što je već u 28. minutu drugi žuti karton dobio Švab.

Ovo je bio sedmi poraz ove sezone Štutgarta koji je ostao na dnu tabele. Augsburg je, s druge strane, zabeležio šestu pobedu i uključio se u borbu za izlazak na evro-scenu.

Trijumf kod kuće ostvario je Hamburger koji je golovima Rundevsa u 84. i Volfa (autogol) u 93. minutu savladao Štutgart. Hamburger je tako pobegao iz opasne zone, trenutno je 15. sa 12 bodova. Verder je pretposlednji sa dva boda manje.

Tabela: Bajern Minhen 30 bodova, Volfsburg 23, Borusija Menhengladbah i Bajer Leverkuzen po 20, Hanover 19, Augsburg 18, Šalke i Hofenhajm po 17, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: