Hamilton: Najlepši osećaj na svetu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je posle osvajanja druge titule šampiona Formule 1 da mu je druga titula draža od prve.

Izvor: JT

Nedelja, 23.11.2014.

16:35

Default images

Britanac je trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija došao do druge titule, prve od 2008. godine, sa 67 bodova više od timskog kolege Nika Rozberga, koji je poslednju trku sezone završio kao 14.

Ovo je najlepši dan u mom životu. I kada sam osvojio titulu 2008. godine, i taj je bio poseban, ali sam to već odavno prevazišao. Ovo je najlepši osećaj koji sam u životu imao”, rekao je Hamilton.

Hamilton je vodio skoro sve vreme tokom trke na stazi “Jas marina”, sa izuzetkom odlazaka u boks. Odlično je startovao i u prvom delu daleko iza sebe držao Rozberga, koji je potom upao u probleme i bilo je jasno da više ništa ne može da zaustavi Britanca na putu do druge titule.
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Startovao sam kao raketa, mislim da mi je to možda najbolji start u karijeri. Pred trku sam razmišljao o različitim pristupima, ali je bolid bio fantastičan”, naglasio je Hamilton.

Dvostruki svetski šampion potom se osvrnuo i na samu borbu sa Rozbergom tokom cele sezone.

Niko se borio odlično tokom cele godine. Žao mi je što nije imao dovoljno brz bolid da bi se borio sa mnom, ali je pokazao svoju veličinu time što je došao da mi čestita. Rekao mi je da sam vozio veoma dobro, ja sam mu uzvratio, jer je to istina, vozio je sjajno, posebno u kvalifikacijama”, rekao je Hamilton.

Naredni šampionat Formule 1 počinje 15. marta Velikom nagradom Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: