Ljajić junak Rome u Bergamu

Sjajna partija Adema Ljajića omogućila je važnu pobedu Romi u 12. kolu Serije A za izjednačenje sa liderom Juventusom na tabeli.

Izvor: AK

Subota, 22.11.2014.

19:54

Default images

Rimljani su gubili u Bergamu od prvog minuta, omaleni Maksimilijano Morales je doneo prednost Atalanti.

Međutim, u drugom delu poluvremena zablistao je Ljajić i doneo preokret. Prvo je na dodavanje Miralema Pjanića izjednačio rezultat, a onda proigrao Rađu Niangolana za 2:1. Zamenjen je u 82. minutu.

Domaćin je poveo već u prvom napadu. Morales je dobio sjajan pas kroz sredinu terena i pogodio desne rašlje. Usledio je pritisak Rimljana, ali se već u desetom minutu uzdrmala njihova prečka posle šuta Danijelea Bazelija.

Nekoliko minuta kasnije sjajnu šansu imao je Pjanić, ali lopta prolazi pored stative. Ipak, u 23. minutu Roma stiže do izjednačenja. Pjanić je pronašao Ljajića na levoj strani, a ovaj ušao u sredinu i sjajnom dijagonalom loptu poslao u donji desni ugao.



Nije bilo uzbuđenja narednih 20 minuta, da bi tri minuta pre kraja Roma preokrenula. Niangolan je pokrenuo kontru tri na dva, dodao loptu Ljajić na levoj strani, naš fudbaler je krenuo ka sredini kaznenog, ali je iako je bio u šansi za šut vratio saigraču koji sa desetak metara šalje po zemlji u donji desni ugao.



Dvadesetak minuta pre kraja meča Morales je imao šansu da donese bod Atalanti, ali je šutirao pored stative.

Ljajić je stigao do četvrtog gola u Seriji A ove sezone, a Roma se izjednačila sa liderom Juventusom koji od 20:45 gostuje Laciju. Atalanta je pet kola bez pobede na granici sa zonom ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: