Stan i RF doneli Švajcarskoj 2-1

Dejvis kup reprezentacija Švajcarske stigla je na korak od prve titule u tom takmičenju, pošto posle meča dublova vodi u finalu rezultatom 2-1 protiv Francuske.

Izvor: ÐN

Subota, 22.11.2014.

17:51

Default images

Rodžer Federer i Stan Vavrinka pobedili su Žulijena Benetoa i Rišara Gaskea rezultatom 6:3, 7:5, 6:4 i sada imaju meč loptu pred nedeljne mečeve.

U prvom susretu u nedelju sastaju se Federer i Žo-Vilfred Conga, dok bi u eventualnom petom meču igrali Vavrinka i Gael Monfis.

Dvojica najboljih švajcarskih tenisera očigledno su ostavili razmirice od prošle nedelje iza sebe i odigrali odlično možda i ključni meč u Lilu.

Fenomenalno su servirali (64% ubačenog prvog servisa), ali su im procenti osvojenih poena i na prvi i na drugi bili iznad 70 procenata. Spasli su svih pet brejk lopti protivnika i duel završili za dva sata i 10 minuta igre.

Oba dubl para meč su počela sigurno, ali je švajcarski tim prvi pripretio u šestom gemu. Federer i Vavrinka izborili su se za dve vezane brejk lopte, drugu iskoristili i poveli sa 4:2. Do kraja seta nisu imali prevelikih problema za vođdtvo od 1-0.

Svoje prilike domaći igrači propustili su u drugom setu, kada su u dva odvojena gema propustili po dve brejk šanse. Švajcarci su to kaznili oduzimanjem servisa u 11. gemu i tada prelomili meč.

Bilo je samo pitanje vremena kada će biti napravljen odlučujući brejk – to se desilo u petom gemu trećeg seta, što je Stanu i Rodžeru bilo dovoljno da meč privedu kraju.

To je ujedno bila i prva pobeda njih dvojice na šljaci ikada, ali verovatno i najvažnija koju su ostvarili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: