I Nemci bojkotuju Mundijale?

Izvršni direktor Nemačke fudbalske lige Kristijan Zajfert podržao je poziv na bojkot Mundijala u Rusiji i Kataru 2018. i 2022. godine, zbog optužbi za korupciju

Izvor: ÐN

Subota, 22.11.2014.

16:20

Default images

Zajfert je za "Zidojče cajtung" rekao da bi "bojkot bio najefkasnije oružje", ukoliko Evropa želi da se ujedini protiv Međunardne fudbalske federacije (FIFA).

"Kao ozbiljna organizacija, mi u Nemačkoj više ne osećamo da nas FIFA predstavlja, dnosno da smo njen član", rekao je Zajfert.

On je dodao da 75 odsto igrača koji će učestvovati na Mundijalima imaju ugovor u Evropi.

"Sigurno je da bi FIFA mogla da suspenduje Nemačku, Englesku, Italiju i Španiju sa naredna tri svetska prvenstva, ali to ne bi imalo nikakvog efekta, jer bi odustvo ovih zemalja značilo da više nema Mundijala", rekao je Zajfert.

FIFA je odlučno odbacila pozive nekih evropskih i američkih političara da se bojkotuje Mundijal u Rusiji zbog ukrajinske krize.

Ipak, evropski fudbalski zvaničnici sve više pominju mogućnost bojkota Mundijala u Rusiji i Ktaru zbog optužbi za kupovinu glasova prilikom izbora za domaćina tih takmičenja 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: