DK: Stan doneo prednost Švajcarskoj

Selekcija Švajcarske povela je u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, pred skoro 28.000 navijača na fudbalskom stadionu u Lilu.

Izvor: AK

Petak, 21.11.2014.

16:01

Default images

Vodeći poen za Švajcarce osvojio je šampion Australijen opena Stanislas Vavrinka, koji je savladao Žo-Vilfreda Congu u četiri seta, 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.

U drugom meču prvog dana finala Dejvis kupa igraće drugi reket sveta Rodžer Federer i Gael Monfis. Meč počinje u 17 časova.

Vavrinka je u prvom meču finala iskoristio slab drugi servis Conge koji je osvojio tek 34% poena, za razliku od Švajcarca koji je imao 62% uspešnosti.

Četvrti teniser sveta je prvi set prelomio brejkom u četvrtom gemu, iskoristivši treću šansu na meču, što je dekoncentrisalo Francuza koji loše servira i u sledećem servis-gemu pa Vavrinka sa dva brejka dobija set. Usledila je velika borba u sledećem, Vavrinka propušta brejk šansu već u prvom gemu, a Conga ga kažnjava u četvrtom iskoristivšu drugu priliku. U nastavku seta oba tenisera su bila sigurna na svom servisu pa je Francuz izjednačio meč.

Neizvesno je bilo i u trećem periodu meča, sve bo šestog gema nije bilo brejk lopti, tada Vavrinka odličnim riternom stiže do prve i odmah je pretvara u prednost 4:2

Conga opet nije imao pravu ureakciju, uspeva da spasi dve brejk-set lopte u osmomg gemu, ali Vavrinka dobrim servisom stiže do 2-1.

Švajcarac meč definitivno prelama na početku četvrtog seta. Koristi slab start protivnika i odmah stiže do brejka koji kapitalizuje u 2:0. Vavrinka je bez problema zadržao prednost u nastavku seta, napravio još jedan brejk i doneo prednost svojoj selekciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: