Vilan kritikovan zbog antisemitizma

Jevrejska zajednica u Velikoj Britaniji kritikovala je predsednika fudbalskog kluba Vigana Dejva Vilana koji je izjavio da su Jevreji pohlepni.

Izvor: MN

Petak, 21.11.2014.

15:06

Default images

Vilan se izvinio odmah po objjavljivanju intervjua u kojem je izneo uvredljive komentare na račun Jevreja, rekavši da oni "jure novac više nego iko drugi".

Vilan je u intervjuu Gardijanu branio svoj odluku da za menadžera postavi Malkija Mekeja, koji je od 2013. pod istragom FA za rasizam i antisemitizam

"Vilanovi rasistički komentari o Jevrejima su više nego uvredljivi", rekao je predsednik Borda Britanskih Jevreja Dzonatan Arkuš i dodao da je Vilanovo izvinjenje praktično neiskreno i da ne može da ublaži načinjenu štetu.

"Ne možete uvrediti čitavu zajednicu ljudi, a onda reći da niste želeli da ih uvredite", rekao je Arkuš.

On je naglasio da će zatražiti od Fudbalske asocijacije Engleske da preduzme odgovarajuće mere.

"Nikada ne bih uvredio ni jednog Jevrejina, jer ih duboko poštujem kao narod", rekao je Vilan za Skaj sports televiziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: