Bjanki izašao iz kome, još kritično

Vozač Marusje Žil Bjanki više nije u veštački izazvanoj komi i prebačen je u rodnu Francusku, ali je njegovo stanje i dalje kritično.

Izvor: JT

Sreda, 19.11.2014.

17:25

Default images

Mladi Francuz je bio u komi od 5. oktobra, kada je pretrpeo teške povrede glave na trci za Veliku nagradu Japana na legendarnoj „Suzuki“.

Bjankijeva porodica objavila da on sada diše bez pomoće i da su njegovi vitalni znaci stabilni, ali da je njegovo stanje klasifikovano kao kritično.

Njegovo stanje je, ipak, bilo dovoljno stabilno da bi on avionom bio prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Nici u utorak uveče.

Skoro sedam nedelja posle Žilove nesreće na Suzuki i posle izazovnog perioda na neurološkoj intenzivnoj nezi, možemo da objavimo da je Žil napravio važan korak. Žil više nije u veštački izazvanoj komi, u kojoj je bio od nesreće, ali je i dalje bez svesti. Diše bez pomoći i njegovi vitalni znaci su stabilni, ali njegovo stanje je i dalje kritično. Njegov oporavak sada ulazi u ovu fazu vezanu za poboljšanje moždanih funkcija. Žilovo neurološko stanje je i dalje stabilno. Iako je situacija i dalje veoma ozbiljna, i moguće je da će takva i ostati, odlučeno je da je Žilovo stanje dovoljno stabilno da bi oporavak nastavio u Francuskoj”, stoji u saopštenju Bjankijevih roditelja.

Bjankijevi roditelji su istakli zadovoljstvo što je njihov sin prebačen blizu kuće, gde će imatu punu podršku najbližih. Takođe su se zahvalili osoblju bolnice u Jokaičiju, u kojoj je mladi francuski vozač bio smešten od nesreće.

Do teškog udesa u kojem je Bjanki zadobio teške povrede glave došlo je u teškim uslovima, po kiši, kada je izleteo sa staze i bočno udario u kran koji je iznosio bolid Adrijana Zutila, koji je prethodno izleteo. Incident se desio u samom finišu trke, a zbog njega je istaknuta crvena zastavica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: