Badminton: Petrović sjajan u Češkoj

Srpski igrač badmintona Dragoslav Petrović osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom turniru igranom u Češkoj.

Izvor: ÐN

Nedelja, 16.11.2014.

23:00

Default images

Petrović je u Češkoj nastavio sa sjajnim rezultatima, pošto je nedelju pre toga bio najbolji u Slovačkoj, ostvarivši šest uzastopnih pobeda.

Ovog vikenda je mladi olimpijac ponovo odigrao izuzetno zabeleživši četiri pobede i odigravši finalni meč za pamćenje protiv Austrijanca Volfanga Gneta, zvanično trećeg evropskog igrača.

“RSL Czech Junior International 2014”, tradicionalni turnir Svetskog kupa koji je održan u periodu od 14. do 16. novembra u Orlovi (Češka) okupio je preko 120 takmičara. Dragoslav Petrović je bio postavljen za drugog nosioca u konkurenciji muškaraca pojedinačno.

Izuzetno dva naporna takmičarska vikenda krunisana su finalnim mečom protiv Volfanga Gneta, takođe mladog austrijskog olimpijca i takmičara sa aktuelnom trećom pozicijom na Evropskoj rang listi. Iako je prvi set na razliku prelomio u svoju korist (22:20), naš najbolji junior nije uspeo da fizički isprati ostatak meča na nivou koji je bio neophodan za pobedu.
Zvanièni sajt
U drugom setu je Austrijanac bio ubedljiviji (21:13) dok je Dragoslav u trećem delu igre smogao snage za još jednu neizvesnu završnicu. Četiri poena su delila Petrovića od pobede. Nakon preko sat vremena zvaničnog trajanja najdužeg meča na turniru, Gnet je zasluženo osvojio zlato, osvojivši treći set rezultatom 21:17.

“Iako nisam uspeo da pobedim, zadovoljan sam plasmanom. Nedostajalo mi je snage u finalnom meču i Austrijanac Gnet je zasluženo odneo titulu. Potrebno mi je malo odmora i oporavka nakon čega nastavljam najbolju takmičarsku sezonu. Učiniću sve da, formu koju sam dostigao, održavam i tokom narednih meseci kao i da je tempiram za međunarodne turnire. U decembru me očekuju još dva velika takmičenja u Turskoj. Veoma sam umoran ali i mnogo više srećan. Još jednom hvala svima na podršci i čestitkama koje pristižu iz Srbije i svih krajeva sveta’’, izjavio je Petrović.

Glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir rekao je da je prezadovoljan nastupom našeg igrača.

“Prvo čestitke Dragoslavu na još jednom izuzetnom međunarodnom rezultatu. Uspeo je da na dva vezana turnira dođe do finala što je podvig vredan posebne pažnje. Još od samog starta ovog turnira osećao se fizički i mentalno zamoren od ‘osvajanja Slovačke’, pa nisam bio siguran dokle će Dragoslav dogurati u Češkoj. U finalu posle odličnog starta i osvajanja prvog seta, umor je definitivno prevladao i Dragoslav nije mogao da savlada još jednom odličnog Austrijanca. Mogu da budem apsolutno zadovoljan svime prikazanim, a posebno nekim novim kvalitetima u igri. Po povratku, spustićemo intenzitet treninga kako bi dozvolili Dragoslavu da se oporavi, pa onda nastaviti sa daljim unapređenjima u njegovoj igri i tempiranjem forme za međunarodne turnire, odnosno Evropsko juniorsko prvenstvo sledeće godine. Još jednom, hvala kolegama, članovima i prijateljima našeg saveza na izuzetnim naporima i pomoći kao i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na ogromnoj podršci koju nam pružaju“, kazao je Barbir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: