NCAA: Ko su novi NBA kandidati?

Počela je nova NCAA sezona, prva posle jednog od najboljih draftova u poslednje dve decenije u NBA ligi, pa su tu i nova imena o kojima će se pričati u budućnosti.

Na proleće su se NBA timovi otimali oko Endrua Viginsa, Džoela Embida, Džabarija Parkera, Arona Gordona, Dantea Eksuma, Markusa Smatra, Džulijusa Rendla, Nika Stauskasa, Darija Šarića, Jusufa Nurkića, Šabaza Nejpijera.

O njima se pričao još prošle godine u ovo vreme kada je počinjala NCAA sezone, a ko su momci o kojima se sada priča i piše.

Izvor: USA Today, Draftexpress

Subota, 15.11.2014.

22:00

Default images

Izdvojilo se desetak imena koja najavljuju spektakularne igre u budućnosti.

Džalil Okafor (Djuk)

Ukoliko Djuk bude imao dobru sezonu, 18-godišnji centar Džalil Okafor je glavni kandidat za igrača sezone. Porede ga sa Timom Dankanom kada je u pitanju veština, a mnogo oduševljava zbog toga što ih podseća na igrače "starog kova".

Karl-Entoni Tauns (Kentaki)

Teško je odlučiti se kada su u pitanju igrači Kentakija, jer ovaj univerzitet ima plejadu talenata. Ipak, izdvojićemo još jednog centra, Karl-Entonija Taunsa. Veoma vešt ispod obruča, Tauns je takođe odličan i sa poludistance. Ovaj momak je glavni kandidat za prvog pika na draftu sledećeg juna.

Montrezl Herel (Lujvil)

Za razliku od prethodne dvojice koji su debitanti u NCAA ligi, Montrezl Herel igra svoju treću sezonu na Lujvilu. Ovaj krilni centar je već mogao da bude u NBA, ali je odlučio da ostane u školi. Njegov glavni adut je defanzivna igra, imao je skoro 9 blokova po meču prošle sezone, uz procenat šuta 60%)

Rajan Boutrajt (Konektikat)

Jedan od retkih bekova na ovoj listi, Rajan Boutrajt je već iskusni NCAA plejmejker, koji je prošle sezone osvojio titulu sa UConn-om. Odlaskom Šabaza Nejpijera dobiće otvoren prostor da pokaže šta ume, u najtežoj mogućoj situaciji, kao branilac titule. Veoma eksplozivan plej, iz godine u godinu podiže nivo svoje igre.

Klif Aleksander (Kanzas)

Ovaj momak je aktuelni najbolji igrač Severne Amerike (Nejsmit trofej – osvajali Alonzo Morning, Kris Veber, Džejson Kid, Kobi Brajant, LeBron Džejms, Dvajt Hauard, Greg Oden, Kevin Lav, Endru Vigins...). Od njega stručnjaci očekuju da Kanzasu donese neophodnu snagu i silu pod košem. Obožava da zakucava i blokira rivale. Uglavnom ga porede sa Amareom Stodemajerom.

Brenden Douson (Mičigen Stejt)

Nisko krilo Mičigena Brenden Douson je imao nekoliko briljantnih nastupa prošle sezone, ubacio je 26 poena uz 9 skokova Harvardu, dok je dabl-dabl sa 24 poena i 10 uhvaćenih lopti ostvario protiv Virdžinije. Prethodnih sezona se dokazao kao dominantan igrač blizu koša, ali za NBA, od njega se očekuje da napreduji i sa poludistance i distance. Tokom cele koledž karijere nije pogodio nijednu trojku, što je pravo čudo kada su u pitanju niska krila.

Kris Voker (Florida)

Još jedan u nizu krilnih centara, Kris Voker nije igrao mnogo prošle sezone. Nije baš najdisciplinovaniji igrač, ali je veliki kandidat za visiko mesto na Draftu. Problem je što teško može da izdrži celu sezonu na određenom nivou. Ako to sredi, mogli bi imati veliku zvezdu u nastanku.

Džuvan Stejten (Zapadna Virdžinija)

Prošle sezone je bio jedan od najboljih u NCAA ligi sa prosekom od oko 18 poena, 5.5 asistencija i 5 skokova. Poseduje sjajne fizičke predispozicije za plejmejkera, jedan od najboljih skakače među bekovima, te jedan od retkih koji su jednako opasni i u defanzivi i u napadu.

Teran Petvej (Nebraska)

Za krilo Nebraske Terana Petveja kažu da bi ubacio kamen kroz koš kada bi mu ga dali. Prošle sezone je više puta imao 30+ poena na utakmicama, i verovatno je jedan od najboljih košgetera u NCAA. Agresivan, maštovit igrač koji ima mentalitet beka šutera. Zamera mu se jedino što nekad igra bez kontrole.

Delon Rajt (Juta)

Univerzalni bek Delon Rajt je razlog zašto mnogo Jutu vide kao favorita iz senke ove sezone. Sjajne brojke ga svrstavaju među najviše pikove budućeg Drafta, a u prilog mu idu i odlične fizikalije za pleja.

Keifer Sajks (Grin Bej)

Nedostatak visine (180cm) nadoknađuje brzinom i sjajnim skakačkim sposobnostima. Sa prosekom od preko 20 poena po meču bio je jedan od najboljih igrača van glavnih NCAA konfenrecija. Univerzalnost mu je glavni adut za skaute NBA ekipa.

Ar Džej Hanter (Džordžija Stejt)

Univerzalni bek je jedan od specijalista za trojke u NCAA ligi (pogodio 12 protiv San Antonija prošlog decembra), postigao ih je 100 prošle sezone. Svi u njemu vide naslednika trenutno najboljeg trojkaša NBA Stefa Karija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: