Čović: Na dobrom smo putu

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović bio je veoma zadovoljan posle ubedljive igre i veoma važne pobede nad Valensijom u trećem kolu Evrolige.

Izvor: JT

Petak, 31.10.2014.

15:43

Default images

‘Crveno-beli’ su protiv španskog kluba slavili sa 76:63 i tako zabeležili drugu pobedu u elitnom takmičenju.

Čović je po završetku utakmice u svlačionici čestitao svojim igračima i stručnom štabu, i istakao da oni zaslužuju svu pažnju, ali je dan kasnije odlučio da se oglasi o pobedi.

Ostvarena je velika pobeda protiv izuzetno kvalitetnog rivala i kluba koji zaslužuje ogroman respekt. Trijumfom protiv Valensije nalazimo se na dobrom putu, ali daleko od toga da smo završili sav posao i ispunili cilj koji imamo u Evroligi. Još ništa nije gotovo i to svima koji vole Crvenu zvezdu treba da bude jasno. Ni po koju cenu ne smemo da upudamo u euforiju, jer pred nama je još mnogo teških i važnih utakmica i zato nam je potrebna još veća podrška”, istakao je Čović.

Čović je takođe naglasio da je pred izabranicima Dejana Radonjića već u nedelju bitan meč protiv Budućnosti, od 21 čas u hali “Pionir”.

Već u nedelju nam sledi još jedan vrlo važan meč. To je derbi šestog kola ABA lige protiv ekipe Budućnosti, koja uz Zvezdu jedina nije poražena u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. I u toj utakmici biće nam neophodna velika pomoć i podrška navijača, jer Budućnost ove sezone ima izvanrednu ekipu. Zvezdin tim je doživeo veliko fizičko i emotivno pražnjenje u meču sa Valensijom i zato će im biti neophodna dodatna energija sa tribina. Pozivam navijače da u što većem broju dođu u dvoranu Pionir, jer se mnogo puta do sada pokazalo koliko Crvena zvezda igra bolje i borbenije kada uz sebe ima podršku svojih navijača. Smatram da su igrači i stručni štab, posle odlične igre protiv Valensije, zaslužili da ih publika nagradi velikom posetom i na parketu Pionira ih dočeka ovacijama”, naglasio je Čović.

Prvi čovek Zvezde takođe je pohvalio navijače zbog sjajne podrške u “Areni”.

Velike zasluge za trijumf protiv Valensije idu i na račun publike koja je fantastično bodrila ekipu. U najavi utakmice sa Valensijom sam rekao da se od košarkaša Crvene zvezda zahteva da se uvek bore do poslednje kapi znoja. Oni su to besprekorno ispoštovali i za takav pristup bili su adekvatno ispraćeni sjajnim navijanjem. Jasno je da to treba da bude naša formula funkcionisanja i u nastavku sezone. Moram da naglasim da je osećaj zadovoljstva posle pobede nad Valensijom još izraženiji jer je sve proteklo u najboljem redu, bez bilo kakvih incidenata. Navijači su uvažili sve naše apele i zaslužuju sve pohvale za podršku koju su dali ekipi”, zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: