Maestralni Markus Vilijams

Crvena zvezda Telekom stigla je do učinka od dve pobede i jednog poraza posle tri kola Evrolige, a najzaslužniji za tako nešto je fenomenalni Markus Vilijams.

Izvor:

Petak, 31.10.2014.

10:36

Default images

Posle mesec dana nove sezone jasno je koliko i na kakav način američki plej utiče na igru crveno-belih, a novu sjajnu partiju pružio je u trijumfu nad Valensijom.

Momak iz Komptona, Los Anđeles, ponovo je na maestralan način predvodio svoj tim i pomogao mu da zabeleži još jednu sigurnu i ubedljivu pobedu. Upisao je 14 poena i upisao osam aktraktivnih asistencija.

Kao i gotovo svaki meč ove sezone, počelo je proigravanjem Bobana Marjanovića za uvodni koš, da bi sredinom prve deonice ubacio dve trojke, uz još dva pâsa za Marjanovića, pa je Zvezda već do poluvremena imala osetnu prednost pre 16.000 navijača.

Nastavio je u istom ritmu od starta drugog poluvremena, da bi na četiri minuta pre kraja treće deonice poslao nadrealan pâs do Luke Mitrovića, u stilu Miloša Teodosića, kroz ruke četvorici protivničkih igrača. U međuvremenu je iz auta pronašao Branka Lazića, da bi odlično veče krunisao povratnom loptom za trojku Nikole Kalinića.



"Bobi ima mekane ruke, lako hvata loptu, lako ga je proigrati kada se otvori. Veoma je lako igrati s njim. On je jedan od najviših momaka koje sam video", rekao je Vilijams.

Zvezda posle osam mečeva u novoj sezoni ima skor od sedam pobeda i jednog poraza, a doprinos D-Wila, koji je uz Tarensa Kinzija možda i najbolji stranac koji je ikada igrao u Srbiji, svakako je nemerljiv. Kada nije na terenu, u fazi napada sve ide daleko teže, pa je i više nego jasno da će Dejan Radonjić morati da dozira opterećenje Amerikanca tokom sezone.

Crveno-beli naredni meč igraju u nedelju protiv Budućnosti u Pioniru, a biće to duel dve ekipe koje ne znaju za poraz posle pet kola regionalnog takmičenja, dok narednog petka u Arenu stiže 'bratski' Olimpijakos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: