Mundijal na veštačkoj travi?

Generalni sekretar FIFA rekao je, braneći odluku da se SP za žene igra na veštačkoj travi, da će se i SP za muškarce pre ili kasnije igrati na takvoj podlozi.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

14:38

Default images

FIFA, koja je odlučila da se Svetsko prvenstvo za žene u Kanadi 2015. godine igra na veštačkoj travi, pod velikim je pritiskom jer su se neke igračice žalile zbog takve odluke i istakle da se Svetski kup za muškarce nikada neće igrati na takvoj podlozi.

Generalni sekretar Žerom Valke objasnio je da je veštačka trava izabrana zbog klime u Kanadi.

"Bilo bi veoma teško obezbediti dobru podlogu u svim gradovima. Nije reč o novcu, ili u razlici između ženskog i muškog fudbala, već je reč o prirodnim uslovima u Kanadi. Želimo da sve ekipe tokom šampionata u Kanadi imaju iste uslove", rekao je Valke za sajt FIFA

On je naveo da pravila FIFA dozvoljavaju da se neki turnir igra na veštačkoj travi ako je ona najboljeg kvaliteta i ako se koristi na svim stadionima.

"Moguće je da se Svetski kup za muškarce pre ili kasnije igra na veštačkim terenima", kazao je Valke.

Advokat Hampton Delindžer, koji zastupa igračice koje su podnele tužbu kanadskom sudu zbog diskriminacije, rekao je da se naredna dva Mundijala, u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine, igra na prirodnoj travi.

On je naveo da argument Valkea o klimi u Kanadi pada u vodu jer su i u Rusiji i Kataru teški vremenski uslovi.

Fudbalski savez Kanade demantovao je navode da je vršio pritisak na igračice da odustanu od tužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: