Kapelo: Želeo sam Mesija u Juveu

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo otkrio je da je svojevremeno hteo da dovede u Juventus Lionela Mesija.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

14:14

Default images

Italijanski stručnjak 2005. godine želeo je da dovede tada 18-godišnjeg Mesija na pozajmicu, pošto je u to vreme Barselona popunila kvotu od tri stranca.

"Istina je da sam hteo da dovedem Mesija na pozajmicu. Učestvovali smo na turniru ’Đoan Gamper’, Mesi nije igrao i pitao sam tadašnjeg trenera Franka Rajkarda da ga prosledi na jednogodišnju pozajmicu. Rekao je da će situacija biti jasnija za tri meseca i kasnije je propao transfer. Znao sam da će Mesi biti vrhunski igrač", rekao je Kapelo za radio Kadena Ser.

Kapelo je bio na klupi torinskog tima od 2004. do 2006. godine, osvojio dve titule na terenu, ali su one kasnije oduzete zbog afere "Kalčopoli".

Tokom karijere vodio je Romu, reprezentaciju Engleske, dok je u dva navrata bio trener Milana i madridskog Reala.

Najveće uspehe beležio je sa "roso-nerima", sa kojima je osvojio četiri titule Serije A, Ligu šampiona, tri Superkupa Italije i UEFA Superkup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: