Srbija startovala pobedom nad CG

Rukometna reprezentacija Srbije startovala je pobedom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, pošto je slavila protiv Crne Gore sa 25:21.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

20:12

Default images

Izabranici Dejana Perića su utakmicu pred 5.000 ljudi u "Pioniru" prelomili na početku drugog poluvremena, kada su se odvojili na pet golova prednosti i do kraja utakmice su kontrolisali rezultat.

Najbolji u našem timu su bili Marko Vujin i Darko Đukić sa po sedam golova, dok se na drugoj strani istakao Fahrudin Nelić sa šest pogodaka.

Naredna utakmica srpske rukometaše očekuje u nedelju, kada gostuje Izraelu, a u grupi 4 još se nalazi i Island. Po dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe plasiraće se na šampionat, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Tok utakmice:

Od početka meča viđen je egal u dvorani "Pionir", a u prvih osam minuta samo po jedan gol na obe strane. Od tada su se i srpski i crnogorski rukometaši razigrali, smenjivali su se u vođstvu, da bi naš tim u 16. minutu otišao na plus dva (5:3).

Od tada, izabranici Dejana Perića su održavali prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i tri gola razlike. Međutim, usledili su 'prazni minuti' u igri našeg tima, što su Crnogorci iskoristili i u pretposlednjem minutu prvog poluvremena prišli na minus jedan (9:8). Do kraja poluvremena, viđen je po jedan gol na obe strane, pa je Srbija posle pola sata igre vodila 10:9.

Na početku drugog poluvremena, Crnogorci su brzo stigli do izjednačenja sa igračem više, posle isključenja Ilića. Naši rukometaši su se od tada probudili i vrlo brzo odvojili na plus pet (16:11). U narednim minutima, reprezentacija Srbije je održavala prednost od četiri-pet golova, pa je tako lako privela utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: