Partizan ispustio pobedu u Izraelu!

Košarkaši Partizana poraženi su u Jerusalimu od Hapoela sa 82:79 u trećem kolu E grupe Evrokupa.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

18:20

Default images

Crno-beli su odigrali možda i najbolji meč ove sezone, ali su na kraju ispustili pobedu i brejk u Izraelu.

Ekipa Duška Vujoševića odlično se nosila sa favorizovanim domaćinom, zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena (12-26) u nekoliko navrata je imala i 10 poena prednosti, ali ipak nije uspeo da slavi. Poslednju četvrtinu Hapoel je dobio sa 26:13, pa je u dramatičnom finišu ostvario prvu pobedu u Evrokupu.

Edo Murić je sa 21 poenom i 7 skokova predvodio Partizan, Luka Bogdanović dodao je 16 poena (trojke 5-9), Andrić je ubacio 12 (trojke 3-7), a Đorđe Gagić 14 uz 4 skoka. Kod domaćina, Lior Elijahu ubacio je 22, Donta Smit i Džozef Džons po 13, a Halperin 12 poena.

Partizanu slede još dva gostovanja, prvo u ABA ligi protiv Igokee, a onda i u četvrtom kolu Evrokupa Krasnom Oktjabru.

Tekstualni prenos meča:

Partizan je duel u Jerusalimu počeo poenima Gagića i Murića (4:2), a onda je usledila i trojka Tepića za 7:6.

Odbrana je ipak bila slabiji deo tima na startu utakmice, pa je Hapoel lako stizao do poena. Lior Elijahu pravio je mnogo problema crno-belima na startu, pa je ubacio 8 od prvih 16 poena svoje ekipe (16:11).

Sjajan je u prvoj deonici bio Milenko Tepić koji je bio najefikasniji posle 10 minuta sa 7 poena. Crno-beli su trojkom Bogdanovića u samom finišu prvog kvartala poveli sa 20:18, a taj rezultat je bio na snazi i na kraju prve deonice.

Tamo gde je stao u prvoj, Bogdanović je nastavio u drugoj deonici. Odmah na startu je pogodio novu trojku, ovoga puta uz faul, pa je Partizan imao +6 – 24:18. Tu prednost je minut kasnije uvećao Mihajlo Andrić koji je posle hrabrog prodora pogodio uz faul za 29:20.

Nastavio je Bogdanović sa dalekometnom paljbom, pa je u 13. minutu ubacio još jednu trojku, a Partizan je prvi put stigao do dvocifrene prednosti – 32:22.

Usledila je serija domaćina 9-0, ali ubrzo i odgovor Partizana. Dvojka Marinkovića i trojka Andrića vratile su prednost crno-belima, a onda je novu trojku ubacio i Bogdanović – 40:33.

Partizan je u prvom poluvremenu fantastično šutirao za tri poena (7-14) zahvaljujući Bogdanoviću i Andriću, ali nije u dovoljnoj meri to iskoristio. Domaći tim se u finišu druge deonice vratio, pa je na poluvremenu bilo 46:42 za crno-bele.

Hapoel je u prvom poluvremenu očigledno potcenio šut Partizana, pa je u nastavku zaigrao mnogo angažovanije u odbrani.

Donta Smit je ubacio nekoliko vezanih koševa i doneo vođstvo svojoj ekipi. Ubacio je domaćin i nekoliko trojki na startu trećeg perioda, pa je Vujošević u 25. minutu zatražio tajm-aut (56:52).

Dobro su crno-beli reagovali, odigrali su nekoliko odličnih odbrana, a nakon trojke Murića ponovo su poveli u 27. minutu – 59:56. Dobro su crno-beli reagovali, odigrali su nekoliko odličnih odbrana, a nakon trojke Murića ponovo su poveli u 27. minutu – 59:56.

Partizan je seriju prdužio na 11-0 nakon poena Gagića, pa je u 28. minutu imao +7 (63:56). Pred odlučujućih deset minuta crno-beli su imali +10 pošto je Andrić u poslednjoj sekundi pogodio trojku.

Pokušao je domaćin u poslednjih sedam minuta da se vrati i uhvati dvocifrenu prednost Partizana. Crno-beli su imali mnogo problema u napadu, pa je Hapoel tri i po minuta pre kraja izjednačio 71:71. Usledila je važna trojka Luke Bogdanovića (74:71), a onda i još jedna Ede Murića – 77:73.

Ipak, 95 sekundi pre kraja Hapoel se ponovo vratio (77:77). Usledio je izuzetno važan napad crno-belih. Murić i Andrić imali su otvorene šuteve za tri, ali su promašili, a onda je i sudija pogrešio pošto je dodelio aut domaćinu iako se na usporenom snimku videlo da je Elijahu poslednji igrao.

Hapoel je 35 sekundi pre kraja imao napad. Rajt je promašio trojku, ali je lopta ponovo došla do domaćih igrača, pa je dosuđen sumnjiv faul na Rajtu. Bivši igrač Cedevite ubacio je oba bacanja, a pet sekundi pre kraja Gagić je na asistenciju Tepića zakucao za 79:79.

Odgovornost je preuzeo Kičen koji je pogodio uz faul Gagića i tako rešio meč 0,2 sekunde pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: