Partizanu samo bod protiv OFK

Fudbaleri Partizana i OFK Beograda odigrali su u Humskoj nerešeno 1:1 u zaostaloj utakmici 7. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

16:25

Default images

Crno-beli su tako u samo tri dana ispustili pet bodova, pošto su prethodno poraženi u Jagodini.

Ekipa Marka Nikolića se vratila na čelo tabele, ali samo zbog bolje gol razlike oid Vojvodine koja takođe ima 25 bodova. Crvejna zvezda je treća sa dva boda manje.

OFK Beograd poveo je u Humskoj golom Dražića u 39. minutu, a konačan rezultat postavio je Lazović u 63. minutu. Gosti su meč uzavršili sa desetoricom pošto je u poslednjem minutu drugi žuti karton zaradio Antonov.

Tok meča:
U trećem minutu Partizan je imao prvu polušansu. Škuletić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pored gola. Minut kasnije uzvratili su gosti, Janković je šutirao posle dodavanja Antića i za melo pogodio.

Crno-beli su nastavili sa napadima u prvom poluvremenu, a veliku priliku za vođstvo propustio je u 20. minutu. Ilić je odličnim dodavanjem proigrao Škuletića koji je izašao sam ispred golmana gostiju, ali je Čupić bio uspešniji.

OFK Beograd opredelio se za kontre i u nekoliko navrata je opasno pripretio. Partizan je dominirao u posedu, ali nije uspevao ozbiljno da ugrozi gol ’romantičara’.

U 41. minutu OFK Beograd je poveo posle sjajne kombinacije. Dražić je odigrao maestralan dupli pas sa Andrićem i rutinski savladao Lukača za 1:0.
Partizan je odmah nakon primljenog gola krenuo još ofanzivnije i brzo je mogao do izjednačenja. Prvo je udarac Andrije Živkovića golman Čupić odbranio paradom, a nekoliko desetina sekundi kasnije golman OFK Beograda bio je uspešniji i od Ilića koji je šutirao sa 10-ak metara.

Partizan je agresivno počeo drugo poluvreme, pa je već u prvih pet minuta nastavka nekolik puta pripretio gostima sa Karaburme.

Na udaru crno-belih bio je glavni sudija, pa su Saša Ilić i Danko Lazović u nekoliko navrata žučno prigovarali.

Velika tenzija je bila prisutna na početku drugu poluvremena, a Partizan je do izjednačenja mogao u 56. minutu. Predrag Luka iznudio je prekršaj na 20-ak metara od gola OFK Beograda, a Drinčić je u svom stilu izveo prekid i umalo polomio prečku.

Nastavio je Partizan da pritiska, OFK se u drugom poluvremenu potpuno povukao, pa je delovalo da gol crno-belih ’visi u vazduhu’.

Gol je napokon postignut u 65. minutu. Živković je dobio dobru loptu na levoj strani, poslao je oštar centaršut, a na drugoj stativi je lagan posao imao Lazović – 1:1. Već u sledećem napadu Partizan je mogao i do potpunog preokreta. Škuletić je uspeo da stigne pre golmana gostiju do lopte, obišao ga je, ali nije uspeo iskosa sa leve strane da pogodi mrežu.

Novu šansu Škuletić je imao u 68. minutu. Lazović ga je iz okreta proigrao, a napadač Partizana je iz trka pogodio stativu.

Aleksandar Ješić je imao šansu da vrati prednost gostima u 73. minutu. Posle polukontre je šutirao veoma dobro sa 20-ak metara, ali je Lukać izbacio u korner iz kojeg je OFK Beograd pogodio stativu.

U poslednjih 15-ak minuta Marko Nikolić je priliku pružio i Beku Fofani umesto Škuletića, a Partizan je nastavio sa velikim pritiskom.

Imali su crno-beli brojne prilike iz prekida blizu šesnaesterca, Drinčić je pokušavao, ali OFK Beograd je uspevao da se odbrani.

Na kraju je OFK Beograd herojski uspeo da se odbrani i osvoji vredan bod. Antonov je u poslednjim trenucima dobio drugi žuti i crveni karton, a posle prekida sa desne strane Drinčić je iz poslednje prilike šutirao preko gola pa je ostalo 1:1.

Partizan: Lukač, Stevanović, Petrović, Ćirković, Stanković, Ilić, Drinčić Živković, Ninković, Lazović, Škuletić.
OFK Beograd: Čupić, Vasilić, Antonov, Savić, Vasiljević, Zdjelar, Jovanović, Gajić, Andrić, Janković, Dražić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: