PL: Sautempton gazi, L'pul kiksa

Fudbaleri Sautemptona zabeležili su i šestu pobedu u Premijer ligi, pošto su u okviru devetog kola savladali ekipu Stouka – 1:0 (1:0).

Izvor:

Subota, 25.10.2014.

17:54

Default images

S druge strane, Liverpul je ponovo razočarao svoje navijače odigravši bez golova sa Hal Sitijem na Enfildu.

Arsenal je slavio golovima Aleksisa Sančesa na gostovanju Sanderlendu 2:0, dok je Kristal Palas ispustio vođstvo u Bromiču protiv VBA – 2:2.

U prvom meču dana Vest Hem je odigrao sjajan meč protiv šampiona Mančester Sitija i slavio sa 2:1, dok poslednji meč dana, od 18.30, igraju Svonsi i Lester Siti.

U nedelju su na programu još tri meča, a derbi kola igra se na Old Trafordu gde Mančester Junajtedu gostuje lider Čelsi.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Kvins Park Rendžers i Aston Vila.
Beta/AP Photo/Jon Super
'Sveci' nisu bili ubedljivi na svom Sent Merisu kao pre sedam dana, kada su demolirali Sanderlend (8:0), ali su uspeli da stignu do primarnog cilja – tri boda.

Ekipa Ronalda Kumana ponovo je dominirala, šutnuvši čak 20 puta na gol protivnika, ali su samo dva šuta išla u okvir gola. Ipak, dovoljan za pobedu bio je udarac Saida Manea u 33. minutu.

Dušan Tadić je izveo prekid, Grasijano Pele posle gužve pogodio stativu, da bi na odbitak natrčao bivši igrač Salcburga i zakucao loptu od prečku u gol.

Naš reprezentativac odigrao je novih devedeset minuta, a intervju s njim možete pročitati na našem sajtu.

S druge strane, Liverpul na svom stadionu nije uspeo da zabeleži treći uzastopni trijumf, pošto je Hal uspeo da sačuva svoju mrežu. Imala je ekipa Brendana Rodžersa inicijativu gotovo svih devedeset minuta.

U prvom poluvremenu jedini vredan pomena bio je pokušaj Dejana Loverena posle kornera, koji je izblokiran, da bi drugi deo igre otvorio Emre Džan sličnim pokušajem. Sjajnu priliku u 66. minutu propustio je Rahim Sterling, kada je jedan od defanzivaca gostiju u poslednji čas intervenisao, da bi se u nadoknadi vremena ispromašivali Stiven Džerard i Mario Baloteli, s tim da je promašaj Italijana daleko gori po domaći tim – jer je u 95. minutu sa metar pogodio golmana.
Beta/AP Photo/Owen Humphreys, PA Wire
Arsenl je na gostovanju protiv Sanderlenda upisao tek drugu pobedu u poslednjih pet utakmica u Premijer ligi.

Strelac oba gola za "Tobdžije" bio je Aleksis Sančes u 30. minutu i drugom minutu sudijske nadoknade vremena u drugom poluvremenu.

Čileanac je najpre bio precizan posle katastrofalne greške odbrane domaćih, pošto je ukrao loptu na centru i stuštio se ka golu, a zatim lagano prebacio Manonea. I konačan rezulat meča postavljen je posle 'cirkusa' u petercu 'Crnih mačaka'. Jedan od defanzivaca vratio je loptu do Manonea, koji se spetljao, lopta mu je pobegla, a Sančes je samo ćušnuo u praznu mrežu.

Premijer liga, deveto kolo:

Vest Hem – Mančester Siti 2:1 (1:0)
Amalfitano 21, Sako 75 - Silva 77
Liverpul – Hal 0:0
Sautempton – Stouk 1:0 (1:0)
Mane 33
Sanderlend – Arsenal 0:2 (0:1)
Sančes 33, 90+2
VBA – Kristal Palas 2:2 (0:2)
Aničebe 51, Beraino 93(p) - Hangelend 16, Jedinak 45(p)
18.30 Svonsi – Lester

nedelja:
Burnli – Everton
Totenhem – Njukasl
Mančester junajted – Čelsi

ponedeljak:
KPR – Aston Vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: