Advokat: Neko ne želi Srbiju na EP

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da ne može da veruje da je UEFA donela odluku da kazni Srbiju oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za EP 2016. godine.

Izvor: B92, Beta

Petak, 24.10.2014.

16:00

Default images

UEFA je dodelila pobedu Srbiji sa 3:0 nad Albanijom, ali je "orlovima" oduzela tri boda i naredne dve utakmice moraće da igraju pred praznim tribinama.

"Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Albanci su prošli veoma dobro - ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga."

"Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan... Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj", rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je dodao da se na utakmice izmedju Srbije i Albanije mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi.

"Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan - kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija. Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu - odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod", rekao je Advokat.

Advokat je kao otežavajuću okolnost istakao to što će Srbija naredne dve utakmice igrati bez podrške navijača kod kuce.

"Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni", rekao je Advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: