Dužna KK Bosna ustupila ime i grb

Rad nekadašnjeg prvaka Evrope, Jugoslavije i BiH, KK Bosna biće zamrznut, a ime i grb ustupiće klubu KK Royal, pa će novi da se zove KK Bosna-Royal.

Izvor: AK

Sreda, 22.10.2014.

10:56

Default images

Trofejni sarajevski klub je već godinama na ivici kaženja zbog dugovanja od 5,8 miliona konvertibilnih maraka (oko 3 miliona evra).

Pre šest meseci imenovana je nova Skupština i Upravni odbor kluba koji su tek prošle sedmice napravili reviziju poslovanja kluba. Na osnovu revizije, predloženo je da se klub "zamrzne" i spoji sa novoformiranim klubom Royal.

Košarkaški klub Bosna osnovan je 1951. godine, a članovi su uglavnom bili studenti Sarajevskog univerziteta, pa otud nadimak "Studenti".

Prvi u nizu trofeja, Kup grada Sarajeva, osvojio je 1955. i time se plasirao u viši rang takmičenja, Republičku ligu BiH.

Bosna je ušao i u tadašnju Prvu jugoslovensku košarkašku ligu. Najveći uspjeh KK Bosna ostvarila je 4. aprila 1979. godine u francuskom Grenoblu osvajanjem titule prvaka Evrope.

Poslednji trofej "Studenti" su osvojili 2010. godine, kada su trijumfovali u Kupu BiH. Sada je sve ovo samo istorija, KK Bosna je uspavana.

Najpoznatiji košarkaši koji su igrali u tom klubu bili su Mirza Delibašić, Žarko Varajić i Ratko Radovanović. U tom klubu ponikli su i kasnije poznati treneri Bogdan Tanjević i Svetislav Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: