Doživeo moždani udar, hoće da igra

Fudbaler Volfsburga, Brazilac Felipe, rekao je da je odlučan da se vrati vrhunskom fudbalu uprkos činjenici da je pretrpeo manji moždani udar.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

17:41

Default images

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac istakao je da mu je život spasen samo zahvaljujući brzom reagovanju klupskog fizioterapeuta Mikelea Putara nakon što je pretrpeo prolazni ishemični napad (TIA), često nazvan mini-udar, dok je kod kuće u julu gledao prenos utakmice prvenstva sveta.

"Osećao sam da mi se vrti u glavi i znao sam da nešto nije u redu", izjavio je Felipe nemačkom dnevniku Bild.

Potom je, kako je naveo, kontaktirao Putara koji je odmah došao u njegovu kuću i pozvao na uzbunu pre nego što je požurio da brazilskog fudbalera preveze u specijalističku kliniku.

"Može se reći da mi je Mikele spasao život", kazao je Felipe, koji je u Bundes ligi igrao za Volfsburg i na pozajmicu za Štutgart nakon što je proveo pet godina u portugalskom Nasionalu.

Napad izazvan nedostatkom protoka krvi u delu mozga ostavio je Felipea sa slabošću u levoj strani tela, koja je u međuvremenu izlečena, ali on i dalje ima problem sa levim okom zbog čega je podvrgnut terapiji i za sada ne može da se bavi vrhunskim sportom.

"Naravno da nije dobro da imam dugu pauzu, ali najvažnije je da budem zdrav. Medjutim, siguran sam da ću se vratiti vrhunskom fudbalu, nema razloga da ne verujem u moj povratak na teren", poručio je Felipe.

Sportski direktor Volfsburga, Klaus Alofs, rekao je da klub želi da pomogne Brazilcu da nastavi karijeru produžetkom ugovora koji mu ističe sledećeg juna.

"Ako Felipe bude mogao ponovo da trenira i kada vidimo kako ide njegova karijera onda ćemo produžiti ugovor za još godinu dana", kazao je Alofs.

Posle osam odigranih kola u Bundes ligi Volfsburg zauzima peto mesto na tabeli sa šest bodova zaostatka za vodećim šampionom Bajernom iz Minhena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: