Mau-tai spektakl u SPENS-u

Prvog novembra u novosadskoj hali SPENS biće održan turnir u tajlandskom boksu "Do pobede 3".

Izvor: AK

Utorak, 21.10.2014.

15:36

Default images

Borbe će se raditi po pravilima muay thai - a i tajlandskog boksa, kao i po K1 pravilima.

Ovo je treća međunarodna revija ovog borilačkog sporta u Novom Sadu, koju organizuju klubovi "Victory" i "Vojvodina Veletabak". U 9 amaterskih i 6 profesionalnih mečeva, ljubitelji borilačkih sportova moći će da uživaju u veštinama takmičara iz Srbije, Slovačke, Češke, Hrvatske i Mađarske.

Ova vekovima stara borilačka veština u Srbiji je zastupljena sa dvadesetak klubova, ali je sve popularnija u poslednje vreme.

Momci i devojke koji će nastupiti na turniru "Do pobede 3", u tajlandskom i kik boksu, godinama se već takmiče širom sveta i postižu zavidne rezultate.

U mua-tai mečevima dozvoljeni su udarci rukama, nogama, laktovima i kolenima, određeni hvatovi i borbe iz klinča. U svetu su ovakve borbe tradicija, a u Srbiji tek sada u ekspanziji.

Ideja popularizacije ovog sporta je da svaka borba ostane među konopcima, gde uvek pobeđuju samo najbolji.

Turnir je na programu 1. novembra od 18 časova u SPENS-u.
foto: Sandra Zekiæ/Ninamedia
.
foto: Sandra Zekiæ/Ninamedia
.
foto: Sandra Zekiæ/Ninamedia
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: