Žiba: Srbija voli odbojku

Legendarni brazilski odbojkaš Žiba rekao je da je Srbija jedna od zemalja u kojoj se odbojka voli i gleda na poseban način.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 20.10.2014.

14:54

Default images

Žiba je Srbiju ubrojao u grupu zemalja među kojima su još Japan, Brazil, Poljska i Italija.

Utakmice najboljih odbojkašica sveta na završnici 17. Svetskog prvenstva, u dvorani Mediolanum u Milanu Žiba je gledao sa Vladimirom Grbićem, potpredsednikom OSS.

“Postoje zemlje u kojima se odbojka voli na poseban način, kao što su Japan, Brazil, Srbija, Poljska i Italija. Ta ljubav prema odbojci je neverovatna. Kada vidite da porodice dolaze da gledaju odbojku, da vole ovaj sport i da uživaju u njemu, želite da budete deo toga. Osetio sam strast prema odbojci, ne samo od italijanskih navijača, već i od navijača širom sveta”, naglasio je Žiba.

Žiba je 2009. bio kapiten Brazila na Finalnom turniru Svetske lige, kada je u „Beogradskoj Areni“ finalni meč između Srbije i Brazila posmatralo rekordnih 22 680 gledalaca.

On se početkom avgusta povukao iz profesionalnog bavljenja odbojkom.

“Kao što znate, prestao sam da igram odbojku, ali u trenutku sam poželeo da uskočim i opet zaigram”, izjavio je bivši reprezentativac Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: