Evo koliko Filipinci vole košarku

Filipinci su ludi za košarkom, a nacionalni savez (PBA) ove godine slavi 40 godina postojanja.

Izvor: SO

Ponedeljak, 20.10.2014.

11:32

Default images

Na prvom meču nove sezone u Areni Filipini okupilo se čak 52.612 gledalaca, što je novi nacionalni rekord.

“Ostao sam bez reči. Pre nekoliko meseci pitali smo se da li ćemo moći da napunimo dvoranu. Ovo je najveća sala na svetu, ali uspeli smo“, rekao je predsednik Košarkaške asocijacije Filipina Patrik Gregorio.



Prethodna rekordna poseta bila je na odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala plej-ofa prošle godine između Džinepre i San Mig Kofija – tada je na tribinama bilo 24.883 gledalaca.

“Ovo je savršena priča za 40-godišnjicu PBA. Moramo da pokažemo našim prethodnicima da ćemo nastaviti da se brinemo o PBA – 1975. je bilo devet timova, sada ih je 12 i moramo da nastavimo da se trudimo kako bi ih bilo još više“, dodao je Gregorio.

Na otvaranju sezone ekipa KIA Sorentos, koju sa klupe predvodi nekada veoma uspešni bokser Meni Pakjao, savladala je ekipu Blekvoter Elit sa 80:66. Pakjao je inače igrač/trener i na terenu je proveo skoro sedam minuta.



Ako želite da saznate zašto su Filipini prava zemlja košarka, sledite ovaj LINK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: