Radonjić: Oscilacije nisu problem

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zadovoljan je što njegov tim igra sve bolje kako odmiče sezona, te smatra da oscilacije u igri nisu problem.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.10.2014.

00:13

Default images

Crveno-beli su u četvrtom kolu ABA lige savladali Mega Vizuru 93:77, i zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Idu nove utakmice i treninzi, oni će nam donositi sigurno i poboljšanje u određenim segmentima igre. Dakle, oscilacija ima, ali ne u toj meri da predstavljaju problematiku", rekao je Radonjić.

Zvezda je sporo krenula u Železniku, ali je u drugom poluvremenu dostigla očekivani ritam i lako savladala rivala iz Sremske Mitrovice.

"Mega Vizura je mlad i talentovan tim koji igra dobro i ove sezone. To je poletan tim koji mnogo trči. Imali smo domino efekat posle Galatasaraja što je predstavljalo opterećenje koje je prouzrokovalo slabu odbranu u prvoj četvrtini. Posle nje smo počeli da igramo onako kako je i bilo potrebno da bismo ostvarili primaran cilj – osvajanje novih bodova. Kontrolisali smo meč do kraja i uspeli da slavimo. Imamo mnogo obaveza u narednih sedam, osam dana, pokušaćemo da uz manjak treninga koji nas očekuje da izvučemo maksimum u ovom trenutku", rekao je Radonjić.

Radonjić nije zabrinut zbog slabijeg početka meča i oscilacija u skoro svakoj utakmici.

"Mislim da treba poći sa stanovišta da je ova utakmica došla posle evroligaškog meča i još nekoliko teških okršaja u ABA ligi. Momenti kao taj koji nam se desio u prvoj četvrtini nisu opuštanje niti potcenjivanje, već nešto normalno. Nisam uopšte do te mere opterećen time jer sam očekivao da se to može desiti. Trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, ali kasnije je sve izgledalo dovoljno dobro kako bih bio zadovoljan. Biće toga još ove sezone, pre svega zbog ritma mečeva četvrtak-nedelja", rekao je trener Zvezde.
foto: StarSport
Trener Crvene zvezde komentarisao je i individualne učinke igrača, a prvo se osvrnuo na igre koje od početka sezone pruža Čarls Dženkins:

"On je igrač koji se dokazao u prošloj sezoni i to što trenutno ne igra na nivou na koji nas je navikao ne predstavlja opterećenje. Čarls je izvanredan momak koji vredno trenira i očekujemo da vrlo brzo bude onakav na kakvog smo navikli. Uostalom, bolje je da sada bude ovakav, u nizu pobeda, nego u drugoj situaciji" , rekao je trener crveno-belih.

U Železniku se u nedelju posebno istakao kapiten Luka Mitrović sa 27 poena i skoro perfektan šut iz igre (10/11).

"Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom. Kao posledica toga došla je i ova partija, ali Luka je i prošle mečeve odigrao jako dobro. Možda gledamo njegov učinak protiv Galatasaraja kao redovan i očekivan, ali parametri koje je pružio su takvi da govore da je odigrao fantastičnu utakmicu. Očekujemo da nastavi da adekvatno nosi kapitensku traku i da nastavi sa radom koji je odavno i prisutan kod njega", pohvalio je kapitena Radonjić.

Ove sezone se očekivao dodatni napredak Marka Tejića i veća minutaža, ali je on praktično na marginali kod Radonjića.

"I on dosta dobro radi. Ali, kod mladosti su prisutne i određene stvari koje on trenutno prikazuje. Trenutno se očekuje više od njega, ali on je izvanredno radio u pripremnom periodu i možda je i prirodno da u ovom trenutku dođe do manjka određenih stvari koje su potrebne da njegovo prisustvo na terenu bude veće", istakao je crnogorski stručnjak.

Dobru partiju pružio je i Zvezdin srebrni reprezentativac, Nikola Kalinić, koji posle meča ipak nije bio u potpunosti zadovoljan.

"Još jedna pobeda, nastavljamo sa sjajnim otvaranjem ove sezone. Ipak, nije sve bilo sjajno. Prvu četvrtinu smo jako loše odigrali, o tome govori broj od čak 29 primljenih poena. Posle smo se malo konsolidovali, zaigrali jaču odbranu i to je dalo rezultat", konstatovao je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: