Runi spasao ENG, veliki kiks Rusa

Engleska je jedva savladala Estoniju, Rusija je osvojila samo bod protiv Moldavije, Crna Gora je poražena u Beču, dok je Ukrajina nadigrala Makedoniju.

Izvor: AK

Nedelja, 12.10.2014.

18:00

Default images

Vejn Runi je golom iz slobodnog udarca doneo Engleskoj tešku pobedu u Estoniji sa igračem više. Rusi su minut nakon vođstva iz penala primili gol i ostali bez dva boda.

Crnogorci su bili nemoćni u Beču, Austrija je nakon 1:0 neočekivani lider Grupe G. Ukrajina je takođe minimalnim trijumfom u Lavovu stigla Slovačku.

Ukrajina je uz Slovačku lider grupe C, ispred Španaca, koji će u Luksemburgu tražiti pobedu za poravnanje sa rivalima. Makedonci su sada u problemu.

Englezi su ostvarili treću pobedu u nizu i na korak su od plasmana u Francusku. Estonija je doživela drugi uzastopni poraz u ovoj grupi E.

Rusija je propustila šansu da bude na vrhu grupe G, ima pet bodova, dva manje od iznenađenja Austrije. Crna Gora je u teškoj situaciji, jer meč manje ima Švedska.

EURO 2016 Kvalifikacije:
Austrija – Crna Gora 1:0 (1:0)
Okotje 24
Estoija – Engleska 0:1 (0:0)
Runi 74
Rusija – Moldavija 1:1 (0:0)
Dzjuba 73p – Epureanu 74
Ukrajina – Makedonija 1:0 (1:0)
Jermolenko 45+2

Od 20:45
Belorusija – Slovačka
Litvanija – Slovenija
Luksemburg – Španija
Švedska – Lihtenštajn
foto: Beta/AP
Englezi su očekivano dominirali u Talinu, iz minuta u minut stvarali šanse, ali su u prvih 45 samo jednom šutirali u okvir gola, i to sa distance preko Hendersona.

Početkom drugog dela dobili su vetar u leđa isključenjem kapitena Estonije Klavana zbog drugog žutog kartona. To nije mnogo olakšalo posao Albionu koji je i dalje kružio oko kaznenog, ali prave gol šanse nije bilo.

Ipak, 15 minuta pre kraja Vejn Runi spasava svoj tim blamaže. Sterling je izborio faul za slobodnjak sa 25 metara, a kapiten reprezentacije sjajnim udarcem loptu posleo u donji levi ugao.

I Ukrajina je dominirala protiv Makedonaca, ali se mučila da postigne gol. Konačno u nadoknadi prvog dela Jermolenko je pronašao Sergeja Sidorčuka koji uspeva da savlada Pacovskog. Jermolenko na startu drugog dela meča propušta da sa penala reši utakmicu, ali Makedonija nije uspela da izjednači pa je Ukrajina stigla Slovačku na tabeli grupe C.
foto: Beta/AP
Prvo poluvreme na ova četiri meča donelo je samo dva gola, a led su probili Austrijanci. Arnautović je prevario Savića te pronašao na dva metra od gola Rubina Okotjea, koji je lako savladao Poleksića i gurnuo Austriju na prvo mesto u grupi.

To im je omogućila Moldavija koja je odolela ruskoj kanonadi na novoj Otkrijte areni u Moskvi. Gosti su jedini imali šansu u prvom poluvremenu, preko Gatkana, da bi u nastavku redom promašivali Glušakov, Dzagojev i Dzjuba. Sve do 72. minuta kada Golovatenko obara Artjoma Dzjubu.

Napadač Spartaka je preuzeo odgovornost i doneo dugo očekivanu prednost domaćinu. Međutim, već u sledećem minutu gosti su utišali Moskvu. Dedov je ubacio loptu iz kornera, a Aleksandru Eporeanu glavom doneo veliko bod Moldaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: