Levski pred debi u ABA ligi: Gore od ovoga ne može

Ulazak Levskog u ABA ligu bio je dobra vest za mnoge, a tada se činilo da bi klub iz Sofije mogao da bude pretendent za veoma visok plasman. Prošle sezone, Levski je bio apsolutno dominantan, osvojio je prvenstvo i Kup Bugarske, kao i Balkansku ligu, međutim, situacija se u međuvremenu promenila.

Zbog hapšenja vlasnika, situacija u klubu je daleko od idealne, pa je u skladu sa tim napravljen i tim, kojem je cilj da u Jadranskoj ligi uradi najviše što može, ali na kraju izbori opstanak. Boje Levskog braniće i srpski košarkaš Miljan Pupović, jedan od najiskusnijih igrača šampiona Bugarske, koji veruje da on i njegovi saigrači, uglavnom bugarski reprezentativci, mogu da se pokažu u najboljem svetlu...

Izvor: B92

Petak, 03.10.2014.

10:30

Default images

Levski je prošle sezone osvojio 18. titulu šampiona Bugarske, prvu od 2001. godine, i tako prekinuo apsolutnu dominaciju Lukoila, koji je bio nepobediv 11 godina. Kada se znalo da će klub pristupiti Jadranskoj ligi, ušlo se u ambiciozno spremanje tima, ali je taj projekat završio na čekanju zbog hapšenja vlasnika kluba Cvetana Vasileva. Za njim je izdata Interpolova poternica zbog sumnjivog poslovanja, a on se nedavno predao srpskoj policiji.

Koliko su ozbiljni problemi šampiona Bugarske najbolji govori podatak da je trener Titi Papazov odlučio da uđe u „Velikog brata“ da bi pomogao klubu da se barem malo finansijski oporavi. Papazov će se, inače, naći u petak uveče u dvorani „Pionir“ na debiju svog kluba u ABA ligi, a kamere će ga pratiti na svakom koraku, pa čak i na parketu.

Titi je jedan od glavnih razloga što sam ja u Levskom. On je dokaz kako je kada se boriš za nešto što voliš. Skidam mu kapu, zaista, veliki je borac, ima veliko srce. Znao sam da će ući u ’Velikog brata’ pre nego što sam se pridružio igračima na pripremama, rekao mi je da se dogovrio sa njim da ide na sve utakmice, to je bio jedan od uslova da pristane. Biće uz nas na utakmici sa Zvezdom, ali kako će sve da izgleda, nemam nikakvu ideju“, otkriva Pupović.

Po Pupovićevim rečima, odsustvo glavnog trenera zbog ulaska u „Velikog brata“ se nije ni osetio, a za to je zaslužan Toni Dečev.
levskibasket.com
Toni Dečev je veoma ozbiljan trener. Radimo već mesec dana i veoma sam prijatno iznenađen koliko poznaje košarku i koliki autoritet ima. Posvećen je maksimalno, odlično radimo. U poslednjih pet godina nisam toliko kvalitetno radio, a tu mislim na sve od postavljanja treninga do skautinga. I to mi je nedostajalo svih ovih godina, još od vremena kada sam igrao za FMP i Hemofarm, pa smo svi maksimalno posvećeni košarci“, naglasio je Pupović.

Situacija u klubu je uticala na sve, ali je potpredsednik Gedadžijev taj koji se postarao da se košarkaši koncentrišu da daju sve od sebe na terenu. Srpski košarkaš istakao je da je Gedadžijev dao i svoja lična sredstva da bi pomogao klubu, ali da svi vide skori izlaz kluba iz najteže situacije u kojoj se našao tokom svog postojanja.

Vlasnik Levskog je pokretač ideje o velikom Levskom, ali situacija je nezavidna. Međutim, svi vidimo neko svetlo na kraju tunela i verujemo da će klub pokazati pravu veličinu u narednom periodu. Potpredsednik je čovek iz košarke i mnogo je dao klub. On je sjajan čovek, ozbiljan biznismen, koji svoja lična sredstva daje klubu. Čekamo da se razreši situacija oko vlasnika Levskog, nije na meni da pričam o tome, ali svi verujemo da će se to desiti uskoro“, naglasio je Pupović.

Pupović je već osvojio ABA ligu sa FMP-om, a u regionalnoj ligi je branio i boje Hemofarma. Njegovo iskustvo će sigurno biti od velike koristi celom timu, koji je izuzetno mlad i sastavljen od pretežno bugarskih košarkaši, koji su članovi reprezentacije.
levskibasket.com
U timu su sve bugarski košarkaši i to reprezentativci, od juniorskih do seniorskih. Dobri su to momci, vredni su, radni, slušaju, ja sam tu kao jedan od najiskusnijih igrača, koji je i osvojio tu ABA ligu. Sve probleme gledamo da prevaziđemo dobrim radom i sve ove utakmice u ABA ligi će biti od velike važnosti za sve igrača, koji se tek upoznaju sa ovim nivoom takmičenja“, istakao je srpski košarkaš.

Kako Pupović kaže, Levski ima veliki potencijal, ali će se u hodu nadograđivati. Uprkos tome što tim ne izgleda onako kako su svi zamislili, u klubu svi veruju da će ciljevi biti ostvareni. Posle ’triple krune’ prošle sezone, klub iz Sofije je odustao od Balkanske lige, zbog napornih putovanja, ali ju je zamenio ABA lige. Ciljevi u Bugarskoj ostaju isti, odnose se na trofeje u prvenstvu i Kupu, a van zemlje samo žele da obezbede opstanak u Jadranskoj ligi.

Želimo Kup i prvenstvo. Veliku konkurenciju imaćemo u standardno teškom Lukoilu, koji ima Jovicu Arsića na klupi, koji je sjajan stručnjak. Tu su i Balkan sa Acom Todorovim, Rilski se dosta pojačao, kao i još neki klubovi, ali Levski uvek mora da ima velike ambicije. U ABA ligi su nam ambicije da se predstavimo u najboljem svetlu i da ekipe koje su u našem rangu pobeđujemo i ostvarimo dobar utisak, a verujem da to možemo da ostvarimo. Ne računam u tu kategoriju Crvenu zvezdu, Partizan, Budućnost, to su ozbiljni evroligaški timovi sa odličnim igračima, koji ozbiljno rade, od mlađih kategorija do seniora već dugi niz godina. Naravno, biće čast igrati sa takvim klubovima ove sezone, ne samo meni, već i mojim saigračima“, naglasio je Pupović.

Lukoil je letos dogovorio trogodišnje učešće u ABA ligi, ali je uslov za to da klub iz Sofije ne zauzme poslednje mesto na tabeli na kraju regularnog dela sezone. Pupović smatra da Levski ima dovoljno kvalitetan tim da to ne dovede u pitanje.

Nadam se da nećemo imati problema sa klubovima našeg ranga i da nećemo biti poslednji. Poslednjim mestom gubimo mesto, ali mislim da treba da se u klubu izdešava mnogo toga negativnog u toku sezone, a ja zaista smatram da gore od ovoga ne može“, rekao je Miljan Pupović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: