LŠ: Derbi u Madridu, Srbi u Briselu

U sredu sa na programu mečevi drugog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Izvor:

Sreda, 01.10.2014.

15:10

Default images

Derbi večeri igra se u Madridu, gde vicešampion Evrope Atletiko dočekuje prvaka Italije Juventus, dok u drugom meču grupe A Olimpijakos gostuje Malmeu.

U grupi B, Liverpul će u goste Bazelu, a prvak Evrope Real Madrid u Bugarsku na noge Ludogorecu. Dan počinje mečom grupe C između Zenita i Monaka, od 18 sati, dok u tradicionalnom terminu Leverkuzen čeka Benfiku.

U poslednjoj grupi, grupi D, londonskom Arsenalu u goste stiže ekipa Galatasaraja, a Anderleht, našeg Aleksandra Mitrovića, tražiće prvu pobedu protiv Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića i Miloša Jojića u Briselu.

U mečevima odigranim u utorak, Nemanja Matić je golom doneo sva tri boda Čelsiju u Lisabonu, dok je spektakl večeri viđen u Parizu, gde je domaći PSŽ porazio Barselonu.
Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Derbi večeri igra se na Visente Kalderonu, prvak Italije gostuje prvaku Španije. 'Jorgandžije' su dobro ušle u novu sezonu, pokazavši da silne promene u igračkom kadru nisu u velikoj meri uticale na tim, dok, s druge strane, Juventus nije primio gol u novoj sezoni.

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone ocenio je da je predstojeća utakmica sa Juventusom kao "finale" i dodao da mnogo ceni torinsku ekipu.

"Utakmica sa Juventusom je finale, kao sto će biti i svaka sledeća u Ligi šampiona. Juventus je ekipa koja uvek dobro igra, koja se zalaže na terenu i protiv njih se uvek teško osvajaju bodovi", rekao je Simeone.

Atletiko je u prvom kolu Grupe A Lige šampiona poražen u Pireju od Olimpijakosa sa 2:3, dok je Juventus u Torinu pobedio švedski Malme sa 2:0.

"Ne mislim da će se Juventus oslanjati na kontranapade... Imaju sjajnog (Karlosa) Tevesa, kao i (Fernanda) Ljorentea, koji se odlično vraćaju po loptu i prenose je na protivničku polovinu. Oni će biti velika opasnost po nas", kazao je Simeone.

S druge strane, fudbaler Juventusa Alvaro Morata ističe da njegova ekipa putuje u Madrid s namerom da pobedi.

"Biće veoma teško. Znamo da je Atletiko jedan od najjačih timova u Evropi u poslednjih nekoliko godina. Dobro igraju, ali mi idemo tamo da pobedimo. Ove godine smo igrali veoma dobro i idemo na Visente Kalderon sa željom da pobedimo", rekao je Morata.

Olimpijakos će posle uvodne pobede nad Atletiko Mardidom siguno želeti i trijumf nad Malmeom u Švedskoj, a prema očekivanjima Luka Milivojević trebalo bi ponovo da se nađe u startnih jedanaest.
Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Zanimljivi mečevi, ne tako uobičajeni do pre nekoliko sezona, očekuju nas u grupi B. Vicešampion Engleske Liverpul gostuje u Švajcarskoj, dok ekspedicija Real Madrida boravi u Bugarskoj – gde je očekuje duel sa Partizanovim 'dželatom' Ludogorecom.

Trener Madriđana Karlo Ančeloti pričao je pred duel sa ekipom iz Bugarske o utisku koji na njega ostavlja Krisitjano Ronaldo

"Bez nepoštovanja bilo koga, Kristijano je najbolji igrač kojeg sam trenirao. On se bori za dres, on je vođa. Ne priča mnogo, on vodi primerom", rekao je Ančeloti.

Italijanski stručnjak dodao je da i velška zvezda GAret Bejl daje pun doprinos ekipi Reala, iako se nije posebno istakao u dosadašnjem delu sezone.

"Postoje trenuci kada u igri niste 100 posto, ali on ima sjajnu sezonu, kao i ostali igrači. Bejl radi naporno, postiže golove i ja ne moram ništa da mu objašnjavam.
On vrlo dobro zna šta treba da radi i ja sam zadovoljan onim što radi",
kazao je Ančeloti i upozorio da meč protiv Ludogoreca neće biti nimalo lak kao što mnogi procenjuju.

Bugarski klub je u debitantskom nastupu u Ligi šampiona poražen u prvom kolu E grupe u Liverpulu sa 2:1, nakon što je domaćin postigao odlučujući gol u sudijskoj nadoknadi.

"Smatram da nema slabih timova u ovom takmičenju. Znamo koliko je teško igrati na Enfildu, a Ludogorec je odigrao tamo veoma dobru utakmicu", kazao je Ančeloti.
Beta/AP Photo/Jon Super
Trener Ludogoreca Georgij Dermendžijev rekao je da su on i njegovi igrači počastovani što imaju mogućnost da igraju protiv "najboljeg kluba i najboljih igrača na svetu".

"Srećni smo i ponosni zato što imamo priliku da igramo protiv najboljeg kluba i najboljih igrača sveta. Poraz od Levskog nas neće poremetiti, igramo protiv desetostrukog i zvaničnog prvaka Evrope. Igrači imaju motivacije na pretek i moja želja je da uživaju na terenu. Razilika u klalitetu je i više nego evidenta, ali se ne plašimo, jer nemamo šta da izgubimo. Gol u nadoknadi protiv Liverpula nam je jako teško pao, ali smo na isti način izbacili Steauu na putu ka elitnom društvu. Sve je to fudbal", rekao je Dermendžijev.

Lazar Marković će najverovatnije započeti meč na klupi za rezerve, a menadžer 'Crvenih' Brendan Rodžers smatra da njegov tim ne sme da razmišlja u napred.

"Ne smemo da razmišljamo u napred. Mislim da je apsurdno razmišljati o osvajanju Lige šampiona u oktobru mesecu. Pri tom, imamo obaveze i u takmičenju kao što je Premijer liga. Idemo meč po meč, a sada idemo u goste švajcarskoj ekipi, šampionu te zemlje. Oni dugi niz godina ostvaruju dobre rezultate, stvarajući dobre igrače, i igrajući sjajan fudbal. Neće nam biti lako, ali mi uvek idemo na tri boda", rekao je Rodžers.
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Trener Bazela Paulo Sousa rekao je da će mu je velika čast što ima priliku da vodi ekipu protiv Brendana Rodžersa, kao i da njegova ekipa treba da odigra isto kao i protiv Real Madrida – samo da smanji broj grešaka.

"Za svakoga u fudbalu je san da bude deo jednog ovakvog takmičenja. Mi ćemo imati isti pristup kao protiv Reala, samo ćemo pokušati da što više smanjimo broj grešaka. Veliko je zadovoljstvo suprotstaviti se Brendanu Rodžersu, on je veliki trener i sjajna osoba. On se trudi da nauči ekipu da igra fudbal, kao što i ja činim", rekao je Sousa.
Beta/AP Photo/Michel Euler
Drugo kolo Lige šampiona:

Grupa A:
20.45 Atletiko Madrid – Juventus
20.45 Malme – Olimpijakos
Tabela: Juventus 3, Olimpijakos 3, Atletiko 0, Malme 0

Grupa B:
20.45 Bazel – Liverpul
20.45 Ludogorec – Real Madrid
Tabela: Real Madrid 3, Liverpul 3, Ludogorec 0, Bazel 0

Grupa C:
18.00 Zenit – Monako
20.45 Bajer Leverkuzen – Benfika
Tabela: Zenit 3, Monako 3, Bajer 0, Benfika 0

Grupa D:
20.45 Arsenal – Galatasaraj
20.45 Anderleht – Borusija Dortmund
Tabela: Borusija 3, Anderleht 1, Galatasaraj 1, Arsenal 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: