Ratkovica: Bundesliga ima kvalitet

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica započinje ove nedelje svoju drugu uzastopnu sezonu u Bundesligi za Volter Tajgerse iz Tibingena.

Izvor: JT

Sreda, 01.10.2014.

11:29

Default images

29-godišnji plejmejker prošle sezone je bio jedan od najboljih asistenata lige, dok je njegov klub uspeo da izbori opstanak dobrim rezultatima u finišu sezone.

Naše ambicije u novoj sezoni su da se domognemo mesta koje vodi u plej-of. To će biti veoma teško s obzirom da u ligi ima dosta timova sa budžetom većim od našeg, ali verujemo da imamo snagu i kvalitet za to. Nemačka liga je dosta napredovala. Ima mnogo kvalitetnih timova, igrača, trenera. Kada pogledate, tu su jedan Bajern, Alba, Bamberg... Kvalitet ne može da izostane i prvenstvo će biti veoma zanimljivo”, rekao je Ratkovica.

Srpski bek je je prošle sezone bio četvrti asistent lige, a ove će imaće tu čast da kao kapiten predvodi igrače Tibingena.

Velika je čast biti kapiten u klubu u kom igraš kao stranac. To samo po sebi govori koliko poverenje uprava kluba ima u mene. Veoma sam im zahvalan zbog toga i trudiću se da se odužim na pravi način”, rekao je 29-godišnji plejmejker.

Ratkovica se osvrnuo i na fenomenalan rezultat košarkaške reprezentacije Srbije na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.

Biti drugi na svetu je ogroman uspeh za našu košarku i mnogo sam ponosan na našu reprezenaticiju. Momci su pokazali sjajan karakter i veliku želju da vrate Srbiju u vrh. Zbog toga svi moramo da im odamo veliko priznanje”, zaključio je Ratkovica.

Prvo kolo Bundeslige igra se u četvrtak, a Tibingen gostuje ekipi Artland Dragonsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: