Espargaro i Vinjales na Suzukiju

Suzuki se sledeće godine vraća u kraljevsku klasu Moto GP šampionata, a za taj tim će voziti Aleš Espargaro i Maverik Vinjales.

Izvor: JT

Utorak, 30.09.2014.

15:02

Default images

Japanski proizvođač se krajem 2011. godine povukao iz Svetskog šampionata, da bi pre dve godine započeo projekat s ciljem da se 2015. godine vrati.

Već nekoliko nedelja spekulisalo se da će upravo stariji od braće Espargaro i Vinjales voziti za tim, ali je to potvrđeno tek u utorak.

Espargaro je prošlog vikenda ostvario svoj najbolji rezultat karijere, pošto je kao drugoplasirani prošao kroz cilj na Velikoj nagradi Aragona. 25-godišnjem Špancu to će biti peta puna sezona u najjačoj klasi, a u Suzuki stiže iz Forvard rejsinga.

Vinjales je i dalje aktuelni šampion Moto3 kategorije, koji je ove godine prešao u Moto2 i do sada je ostvario dva trijumfa. Do drugog je došao upravo proteklog vikenda u Aragonu, a od njega se očekuje da bude budućnost Suzukija, pošto ima tek 19 godina.

Suzuki je, inače, u Moto GP šampionatu osvojio šest titula, od kojih je poslednja bila 2000. godine, a osvojio ju je Keni Roberts junior. Poslednji trijumf na Suzukiju ostvario je Kris Vermulen na Velikoj nagradi Francuske 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: