Barsa u Parizu, Ljajić kod Kolarova

U utorak se igraju mečevi drugog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a derbi je u Parizu gde Barselona gostuje PSŽ.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

09:24

Default images

Dramatično bi trebalo da bude i u Mančesteru gde Siti nakon poraza iz Minhena čeka zahuktalu Romu. U drugom meču grupe E CSKA čeka Bajern.

Čelsi gostuje Sportingu u Lisabonu, a Šalke čeka Maribor u grupi G. U Lavovu će interesantan duel igrati Šahtjor i Porto, dok Atletik Bilbao gostuje BATE Borisovu u H. U drugom meču grupe F, APOEL čeka Ajaks. U Moskvi se igra od 18, ostali od 20:45.

Liga šampiona, 2. kolo:

Grupa E:
18:00 CSKA Moskva Bajern
20:45 Mančester Siti Roma
TABELA: Roma 3, Bajern 3, Mančester Siti 0, CSKA 0

Grupa F:
20:45 PSŽ Barselona
20:45 APOEL Ajaks
TABELA: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, Apoel 0

Grupa G:
20:45 Sporting Lisabon Čelsi
20:45 Šalke 04 Maribor
TABELA: Čelsi 1, Šalke 1, Maribor 1, Sporting 1

Grupa H:
20:45 Šahtjor Porto
20:45 BATE Borisov Atletik Bilbao
TABELA: Porto 3, Atletik 1, Šahtjor 1, Bate 0
Duel Mesija i Veratija iz 2013. (Beta/AP)
Poslednji put Barselona i PSŽ igrali su u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2012/13. Katalonci su prošli dalje posle dva remija - 2:2 u Parizu i 1:1 u Barseloni.

Trener Parižana Loran Blan još iščekuje vesti oko oporavka Zlatana Ibrahimovića od povrede i nada se pozitivnom ishodu. Za švedskog reprezentativca to bi bio novi duel sa bivšom ekipom.

"Verujemo da će biti spreman za duel sa Barselonom. Takođe, tu je problem i sa povredom Tijaga Silve, koji još ne može da igra i oporavak ide veoma sporo", rekao je Blan kojem preti otkaz u slučaju poraza jer je očajno počeo sezonu u Ligi 1.

Parižani su prošle nedelje u prvenstvu Francuske remizirali sa Tuluzom, dok je Barselona u Primeri savladala Granadu sa 6:0.

"Ako ne igra Ibrahimović, PSŽ će biti znatno slabiji. Ipak, oni žele dobar rezultat protiv nas. Gledao sam nekoliko njihovih meceva i radi se o ekipi koja može da osvoji Ligu šampiona", naveo je trener Barselone Luis Enrike.
foto: Beta/AP
Jedan od derbija biće odigran u Mančesteru, gde će Siti, koji je u veoma dobroj formi, dočekati lidera Serije A, ekipu Rome.

"Biće fantastična utakmica. Oni još nisu osvojili bodove, pa će biti pod većim pritiskom i potreban im je dobar rezultat na domaćem terenu. Mi smo stabilni i ekipa je pokazala da ima samopouzdanja", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Siti je prošlog vikenda u Premijer ligi u gostima savladao Hal Siti sa 4:2, dok je Roma u Seriji A bila bolja od Verone sa 2:0.

"Za nas je meč sa Romom odlučujući. Italijani su dobili u prvom kolu, a mi smo izgubili tako da su nam bodovi preko potrebni. Očekujem tešku utakmicu, ne smemo da kiksnemo kod kuće", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

U prvenstvenom meču sa Halom srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov sedeo je na klupi, a pitanje je da li će dobiti šansu u timu Sitija. Adem Ljajić je bio starter i jednom strelac u poslednjih desetak dana za Romu, mogao bi da dobije šansu i na Etihadu.
foto: Beta/AP
Drugi meč E grupe igra se u Moskvi, gde će domaći CSKA pokušati da pruži što jači otpor šampionu Nemačke, Bajernu. Za očekivati je da se u timu Armejaca nadje i reprezentativac Srbije Zoran Tošić.

"Moraćemo da budemo oprezni u toj situaciji. Imamo veliku šansu, možemo da napravimo mali, ali dobar korak napred. Da li nam prošlogodišnje pobede nad CSKA daju više samopouzdanja? To je normalna situacija, ali mi poznajemo CSKA dovoljno dobro. Imaju dobrog trenera i skoro svi igrači iz prošle sezone su tu. CSKA treba da se poštuje bez obzira na poraz u Rimu od 5:1", rekao je trener Bajerna Žozep Gvardiola.

Lider Premijer lige, londonski Čelsi putuje u Lisabon, gde gostuje ekipi Sportinga u meču G grupe. U prvom kolu "plavci" su neočekivalo kiksnuli i remizirali kod kuće sa Šalkeom, dok je Sporting odigrao nerešeno protiv Maribora.

"Želimo da osvojimo Ligu šampiona, a sa timom koji imamo mislim da je to moguće. Real je tu kao šampion, Bajern je veoma jak i ove godine, ima i drugih jakih ekipa. Moramo prvo da prođemo grupnu fazu, to je sada najvažnije. Ima dosta kvaliteta u našoj grupi i svi se mi nadamo da možemo da idemo do kraja", rekao je igrač Čelsija Eden Azar.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić trebalo bi da se nađu u startnoj postavi Čelsija. Kapiten "plavaca" Džon Teri odigraće svoj 100. meč u LŠ. On je tek sedmi Britanac koji je stigao do tog broja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: