Radonjić: ABA titula i Top16 EL

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić veruje da će njegov mladi tim biti spreman da ove sezone osvoji trofej Jadranske lige i izbori Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

14:53

Default images

"Uveren sam da će ove sezone tim biti spreman da osvoji trofej Jadranske lige. Grupa u Evroligi je izuzetno teška, nadam se da će ovaj tim sa svim prednostima i manama koje ima, uz ambijent i podršku navijača koja nas je krasila prošle sezone, napraviti podvig i plasirati se u Top 16 fazu. Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti", rekao je Radonjić.

On je naveo da će crveno-beli u sadašnjem sastavu početi sezonu, bez angažovanja pojačanja.

"Ovaj tim je mlađi i jeftiniji, ali siguran sam da će uz naporan rad biti spreman kada počne plej-of. Biće oscilacija zbog mladosti ekipe. Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone", kazao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak istakao je da je tokom priprema ekipa imala dosta problema zbog obaveza igrača u reprezentacijima, ali i povreda.

"Radili smo koliko su nam dozvoljavale okolnosti i odigrali mali broj pripremnih mečeva, iako je ideja bila da u ovom periodu odigramo protiv što kvalitetnijih ekipa. Mečevi na turniru u Turskoj bili su iznad očekivanja, s obzirom na sve što se dešavalo tokom priprema. Moramo da nastavimo sa dobrim radom", zaključio je Radonjić.

Dodao je i da će ovom timu biti potrebno vreme za uigravanje i da očekuje da će na startu Evrolige protiv turskog Galatasaraja pokazati maksimum u tom trenutku.

Radonjić je naveo i da su Kaplanović, Gudurić i Čvorović dobro radili na pripremama, a da će klub do početka sezone odlučiti šta je najbolje za njih.

Zvezda sezonu počinje duelom sa Levskim u petak, na startu ABA lige, dok će u Evroligi krenuti 16. oktobra duelom sa Galatasarajem (Turska) u Kombank Areni.

U grupi su još Laboral Kuča (Španija), Neptunas Klaipeda (Litvanija), Valensija Bakset (Španija) i Olimpijakos Pirej (Grčka).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: