Ronaldo – jedan u 60 godina

Kristijano Ronaldo konstantno pomera granice u Realu, daje više od jednog gola po meču, a ove sezone je uradio nešto što nije viđeno 60 godina.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.09.2014.

13:59

Default images

Portugalac je postigao čak deset golova u prvih šest kola što je poslednji uradio Painjo iz Deportivo La Korunje 1954. godine.

Godinu dana ranije to je učinio Mađar iz Barselone Laslo Kubala, a nijedan od njih nije bio najbolji strelac Primere tih sezona. Ronalo ima šansu da ih nadmaši.

Bolji start od ovog trija imao je 1939. godine igrač Erkulesa Hose Vilanova koji je postigao 11 golova u šest utakmica. Godinu dana kasnije to je učinio Proden za Atletiko Madrid, a apsolutni rekorder je Marijano Martin iz Barselone sa 12 golova 1943. godine.

Ronaldov prosek ove sezone u Primeri je dva gola po meču, jer nije igrao u San Sebastijanu. Najbolji igrač sveta je tako nadmašio legende Reala Alfreda di Stefana i Amansija Amara.

Sledeći Ronaldov cilj je rekord Lionela Mesija. Najveći rival drži rekord sa čak 50 golova u Primeri (73 u sezoni), bilo je to 2011/2012. Tada je Argentinac dao 'samo' sedam golova u prvih deset kola.

Neka se spreme Atletik Bilbao, Levante i Barselona u oktobru, jer stiže:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: