Partizan u Grčkoj, pamti se Egaleo

Fudbaleri Partizana u četvrtak gostuju Asteras Tripolisu u drugom kolu Lige Evrope. Biće to drugi duel 'crno-belih' sa nekim grčkim klubom u zvaničnim mečevima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

10:06

Default images

To što Asteras Tripolis u svom trećem učešću u evropskim kupovima prvi put igra sa klubom iz Srbije nije iznenađujuće.

Činjenica da je Partizan, za 38 sezona na evropskoj sceni i u ukupno 210 utakmica, ima jedan duel sa nekim klubom iz Grčke jeste neobična. 'Crno-beli' su u jesen 2004. godine u Kupu UEFA dočekali u Humskoj Egaleo i slavili rezultatom 4:0.

Dva gola za Partizan pred oko 15.000 gledalaca postigao je tadašnji i današnji kapiten, Saša Ilić, Simon Vukčević jedan, igrač gostiju Hristu postigao je autogol.

Za Partizan su igrali Kralj - Rnić, Mirković (od 84. Milović), Nenad Đorđević, Emeghara - Ivan Tomić, Nenad Brnović, Vukčević, Ćirić (od 74. Radović), Saša Ilić (od 76. Babović) - Boja.
StarSport
'Crno-beli' su te sezone sa Vladimirom Vermezovićem na klupi, odigrali 12 utakmica u kvalifikacijama za Kup UEFA i tom takmičenju.

Eliminisali su u kvlaifikacijama dve rumunske ekipe, Ocelul iz Galacija (1:0, 0:0) i Dinamo iz Bukurešta (3:1, 0:0), u grupi savladali Egaleo (4:0), izgubili od Midlsbroa (3:0), dva puta odigrali nerešeno - Lacio (2:2) i Viljareal (1:1).

U prolećnom delu, sa ukrajinskim Dnjiprom, bilo je 2:2 i 1:0, moskovski CSKA, kasniji osvajač Kupa UEFA, bio je uspešniji u osmini finala (1:1, 0:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: