NFL: Pekersima derbi, pali Iglsi

U derbiju četvrtog vikenda NFL sezone Grin Bej Pekersi dobili su u velikom lokalnom derbiju Čikago Berse 38:17.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:52

Default images

Dramatičnu pobedu ostvarili su San Fransisko 49ersi koji su sa 26:21 naneli prvi poraz Filadelfija Iglsima, dok je Dalas deklasirao Nju Orleans 38:17.

Tampa Bej je iznenadila Pitsburg 27:24, ubedljivi su bili Baltimor, Indijanapolis, Majami, San Dijego i Minesota, a slavili su još Hjuston i Detroit.

Posle četiri vikenda samo Arizona i Sinsinati nemaju poraz, dok po tri pobede imaju Filadelfija, Dalas, Detroit, Sinsinati, Hjuston i San Dijego. Jedini tim bez pobede je Ouklend.

Sledeće nedelje se igra nekoliko sjajnih lokalnih derbija, Minesota gostuje Grin Beju, Nju Orlenas čeka Tampa Bej, dok će se Dalas i Hjusto boriti za Teksas. Zanimljivo će biti i u duelu Nju Inglanda i Sinsinatija.
foto: Beta/AP
Grin Bej je do druge pobede u sezoni stigal zahvaljujući sjajnom Aronu Rodžersu i perfektnoj odbrani u drugom poluvremenu. Rodžers je bacio 302 jarde i četiri tačdauna, dva za Rendala Koba, te sa 17:0 u drugom delu prelomili meč u Čikagu.

I Najnersi su do pobede u derbiju stigli zahvaljujući drugom poluvremenu. Iglsi su imali 21:13 na pauzi nakon tačdauna Smita, Dženkinsa i Sprolsa, ali je u drugom delu na scenu stupila odbrana domaćina. To je olakšalo posao Kolinu Keperniku koji je sa 218 jardi i dva tačdauna predvodio tim do drugog trijumfa. Time je bačen u senku sjajan meč Bena Rotlisbergera sa tri i Antonija Brauna sa dva tačdauna i 131 jarda.

Iznenađenje večeri priredila je Tampa koja je do prve pobede stigla u Pitsburgu. Domaćin je imao solidnu prednost do same završnice, ali je Visent Džekson sedam sekundi pre kraja uhvatio tačdaun pas od Majka Glenona i utišao Hajnc Fild.

Toni Romo sa tri bačena, te DeMarko Marej i Terens Vilijams sa po dva tačdauna predvodili su Dalas do fantastične pobede nad Nju Orleansom za skor 3-1. Majami je na Vembliju pregazio Ouklend 38:14 predvođen Rajanom Tenenhilom i Lamarom Milerom sa po dva tačdauna. Rejdersi su poraženi četvrti put.
foto: Beta/AP
Met Rajan je bacio tri tačdauna, ali je Met Asiata pregazio Falkonse sa tri tačdauna za pobedu Vikingsa 41:28. Filip Rivers nastavlja da blista, sa 377 jardi i tri tačdauna predvodio je Čardžerse do 33:14 nad Džeksonvilom za treću pobedu u sezoni.

Lajonsi su uz standardnu partiju Meta Steforda (dva tačdauna) pre svega dobrom odbranom slavili protiv Džetsa 24:17, čiji su navijači tražili od trenera Reksa Rajana da Majkl Vik igra kvorterbeka umesto pogubljenog Džina Smita.

I Rejvensi održavaju visok novi forme, Džo Flako je dva od tri tačdauna bacio Stivu Smitu (135 jardi) koji je tako pregazio svoj bivši tim Karolinu za 38:10 u korist Baltimora.

Igrač večeri je verovatno bio Endru Lak koji je sa 383 jarde i četiri tačdauna nosio Koltse do uubedljive pobede nad divizijskim rivalom Tenesijem sa 41:17, a Pokrenuti tačdaunom Džej Džeja Vata posle intersepšna Teksansi su savladali Bilse 23:17.

NFL, rezultati:
Dalas Kaubojs – Nju Orleans Sejnts 38:17
Baltimor Rejvens – Karolina Panters 38:10
Čikago Bers – Grin Bej Pekers 17:38
Hjuston Teksans – Bafalo Bils 23:17
Indijanapolis Kolts - Tenesi Tajtens 41:17
NY Džets – Detroit Lajons 17:24
Ouklend Rejders – Majami Dolfins 14:38
Pitsburg Stelers - Tampa Bej Bakanirs 24:27
San Fransisko 49ers - Filadelfija Igls 26:21
San Dijego Čardžers - Džeksonvil Jaguars 33:14
Minesota Vajkings – Atlanta Falkons 41:28

utorak:
02:30 Kanzas Siti Čifs – Nju Ingland Petriots

petak:
Vašington Redskins – NY Džajants 14:45

Slobodni: Sinsinati, Klivlend, Denver, Sent Luis, Arizona, Sijetl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: