Roben: Sudije me kažnjavaju zbog SP

Jedan od najboljih igrača Bajerna iz Minhena Arjen Roben rekao je da ga sudije i dalje kažnjavaju zbog simulacije protiv Meksika na Mundijalu u Brazilu.

Izvor:

Nedelja, 28.09.2014.

17:41

Default images

Holanđanina prati reputacija igrača kome nije strano da se na najrazličitije načine baci na zemlju, kako bi izborio prekid ili penal za sovju ekipu.

Upravo je u tom maniru odreagovao u finišu meča osmine finala između Holandije i Meksika, kada je sudija naseo na njegovu simulaciju i dosudio penal, iz kog su 'Lale' prošle među osam najboljih.

On je posle utakmice tvrdio da je zaista bio fauliran za najstrožu kaznu, ali je i priznao da je simulirao nekoliko puta u prvom poluvremenu. S druge strane, trener 'Sombrerosa' Migel Erera veruje da je Roben u čak tri navrata simulirao, istakavši da je Holanđanin sve vreme imao žuti karton.

Simuliranje i teatralnost na stranu, Roben igra u sjajnoj formi u prethodnih 12 meseci, a povod za priču na ovu temu bio je nedosuđen penal nad njim u pobedi protiv Kelna (2:0).

"Pogrešio sam na Svetskom prvenstvu, što sam kasnije i priznao, ali me arbitri očigledno i dalje kažnjavaju zbog toga. Zaslužio sam penal protiv Kelna, ali, naravno, sudija se nije udostojio da ga svira", objašnjava Roben.

Bavarci su na čelu Bundeslige posle šest kola, a novi ispit u sezoni imaće narednog utorka u Moskvi, kada gostuju CSKA u meču drugog kola Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: